J. Kärkkäinen Oy on viiden tavaratalon ja hurjassa kasvussa olevan, yli 100 000 tuotteen verkkokaupan, www.karkkainen.com, konserni, joka harjoittaa myös maahantuontia ja tukkukauppaa sekä yritysmyyntiä – ja myy Suomen edullisinta polttoainetta. Kärkkäisen konserniin kuuluvat myös autohuolto ja pienkonemyynti ja -huolto. Kärkkäisellä on omia Scanburgerin hampurilaisravintoloita ja lounasravintola Majakka Lahden tavaratalossa. Toukokuussa 2016 Lahden Kärkkäisellä avattiin terveellistä pikaruokaa tarjoava Fresh!Burger. Tavaratalojen etumyymälöissä toimii muiden kaupan ketjujen myymälöitä. J.Kärkkäinen Oy kustantaa Suomen suurilevikkisintä ilmaisjakelulehteä, KauppaSuomi-lehteä.

Ylivieskalainen vahvatahtoinen yrittäjä ja innovatiivinen kauppamies, rohkea vastuun antaja ja kantaja Juha Kärkkäinen on aina halunnut käydä kauppaa. Nuorena miehenä tänä keväänä viisikymppisiään juhlinut Juha teki toiveistaan totta ostamalla 1980-luvun lopulla linja-auton. Juha kiersi kauppa-autolla Suomea. Kauppa kävi. Persoonalliset valikoimat ja edullinen hintataso kiinnostivat. 1990-luvun alussa Juha perusti Ylivieskaan ensimmäisen myymälän, 50 neliön varastotilan. Sitten syntyi ensivarastoa viisi kertaa suurempi Taloustukku J. Kärkkäinen Ky. Samalla ajatus J. Kärkkäisen tavaratalosta alkoi hahmottua. Oulun Kärkkäinen avattiin marraskuussa 1999. Ylivieskaan Juha Kärkkäinen avasi 30 000 neliön tavaratalon, Iso Kärkkäisen helmikuussa 2003. Nelostien varressa Iissä avattiin Kärkkäisen Expresstavaratalo 2007. Lahden Majakan liikealueelle Renkomäkeen rakennetun Etelä-Suomen Kärkkäisen tavaratalon avajaisia vietettiin keväällä 2009. Jyväskylän Kärkkäisen tavaratalo avautui Palokan liikekeskuksessa huhtikuussa 2016. Tänään Leena ja Juha Kärkkäisen omistama suomalainen, yksityinen perheyritys J. Kärkkäinen Oy työllistää lähes 600 suomalaista.

Viime vuonna J. Kärkkäinen Oy sai Suomalainen Vastuunkantaja -tunnustuksen. Suomalainen Vastuunkantaja -merkki kertoo yrityksen hoitavan velvoitteensa suomalaista yhteiskuntaa kohtaan. Kotimaisena perhekonsernina Kärkkäiselle on tärkeää tuoda kaikkien asiakkaiden tietoisuuteen, että yhtiö yhteiskunnallisten velvoitteiden hoitamisen lisäksi kantaa vastuuta Suomen menestyksestä ja hyvinvoinnista.

Suomalaisena perheyrityksenä J. Kärkkäinen Oy haluaa valikoimissaan panostaa vahvasti myös suomalaisiin ja Suomessa valmistettuihin tuotteisiin. Kärkkäisen viidessä tavaratalossa ja verkkokaupassa www.karkkainen.com on lähestulkoon jokaisella osastolla runsaasti suomalaisia tuotteita. Valikoimia laajentaessaan Kärkkäisen osto tutkii tarkasti, mitä kotimaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Uusia, kotimaisia tuotteita tulee valikoimiin jatkuvasti, myös pienempien kotimaisten valmistajien tuotteita; monia sellaisia ei ole saatavissa kuin Kärkkäisellä.

Kotimaisten, yksityisten pienyritysten arvostaminen on Kärkkäisen toiminnan yksi johtava teema. Onhan nykyään noin 600 suomalaista työllistävä J. Kärkkäinen Oy alkanut aikoinaan yhden miehen yrityksenä. Kärkkäinen pyrkii mahdollisuuksien mukaan tekemään yhteistyötä tavaratalojensa lähellä olevien yksityisten yritysten kanssa. Näin koko alue saa synenergiaetuja, ja tavarantoimittaja tuotteensa koko Suomen tietoisuuteen Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan kautta.

J.Kärkkäinen Oy:n sydämen asiana ovat mielenkiintoiset ja monipuoliset valikoimat sekä asiakaslähtöinen, ammattitaitoinen, yksilöllinen ja ystävällinen palvelu. Tavarataloissamme ja verkkokaupassamme tähtäämme kaikessa kaupankäynnin olennaiseen asiaan eli siihen, että asiakas saa helposti ja edullisesti kaikki tarvitsemansa tuotteet saman katon alta yhdellä kauppakäynnillä tai yhdellä klikkauksella.

Arvoisa suomalainen. J. Kärkkäinen Oy haluaa palvella satavuotiasta Suomea ja suomalaisia. Tervetuloa ostoksille viiteen tavarataloomme ja verkkokauppaamme www.karkkainen.com

Reetta Reinman