Fiskarsin tuotekehitysjohtaja Petteri Masalin:

Fiskarsin puutarhatyökalut ovat tunnustetusti korkeatasoisia.

– Laatu, ajattomuus, toiminnallisuus ja ergonomia ovat meillä Fiskarsilla tuotantomme ”DNA”, korostaa tuotekehitysjohtaja Petteri Masalin.

Hän muistuttaa, että laadukas puutarhatyökalu paitsi palkitsee puutarhatyöntekijän, se on myös puutarhan kasveille hyväksi.

– Esimerkiksi puutarhaleikkureiden kohdalla on erittäin tärkeää, että leikkuri leikkaa napakasti ja tarkasti kerralla siistin ja puhtaan leikkuukohdan. Näin puu tai pensas kärsii mahdollisimman vähän vaurioita ja leikkauskohta lähtee nopeasti paranemaan. Rikkinäiseksi revitty, haavainen leikkauskohta olisi tie itiöille ja bakteereille, ja johtaisi helposti kasvin kuolemaan.

Puutarhaleikkureiden ja muiden puutarhatyökalujen ominaisuuksia Fiskars kehittää testilaboratoriossaan Billnäsissä.

– Leikkureillamme tehdään tuotekehitysvaiheessa puolisen miljoonaa leikkuukertaa, ennen kuin uusi tuote on valmis tuotantoon.

Puutarhatyökaluja Fiskars testaa Karjaalla olevassa testipuutarhassaan. Siellä on monentyylisiä puutarhakokonaisuuksia, myös esimerkiksi japanilais-, ranskalais- ja englantilaistyylinen puutarha. Fiskarsin puutarhatyökaluista valtaosa myydään ulkomailla.

Jokaiseen puutarhakauteen Fiskars tuo jotain uutta, tänä vuonna muun muassa lisävoimaa puutarhureille.

– Fiskarsin uusissa PowerGear X leikkaavissa puutarhatyökaluissa on patentoitu mekanismi, jonka avulla leikkaaja saa kolme kertaa enemmän leikkuuvoimaa. PowerGearX on muotoiltu vähentämään leikkuutyön rasitusta. SoftGrip materiaali ja 3D kohokuviointi kahvoissa takaavat tukevan otteen. Alumiiniset kevyet kahvat helpottavat etenkin korkealla olevien oksien leikkaamista.

Tuotekehitysjohtaja Petteri Masalin, mitkä ovat jokaisen puutarhurin luottotuotteet?

– Riippuu toki puutarhurin ja puutarhan tarpeista, mutta ainakin nämä: lapio, saha ja leikkurit – sekä omat kädet ja tietysti rakkaus puutarhanhoitoon.

Vuonna 1649 läntiselle Uudellamaalle perustettu Fiskars on Suomen vanhin ja yksi vanhimmista länsimaisista yrityksistä. Nykyään globaalisti toimiva Fiskars-konserni työllistää noin 10 000 ihmistä yli 30 maassa. Fiskarsin tuotteita myydään yli sadassa maassa.