Muurikan tarina alkoi muurinpohjapannusta reilut 40 vuotta sitten, vuonna 1976; silloin syntyi ajatus muuripadan halkaisemisesta käyttöalueen laajentamiseksi paistamiseen. Muurikka-muurinpohjapannut valmistetaan edelleen Suomessa, nykyään tosin teollisesti. Muurikoita on myyty satojatuhansia.

Muurikka on paljon muutakin kuin muurinpohjapannut. Muurikka Kesäkeittiössä voi grillata, savustaa, paistaa, pariloida ja keittää. Muurikka Kesäkeittiö toimii joko kaasulla tai sähköllä. Syyskuussa 2016 Muurikka-tuoteperhe laajeni Kotakeittiö-tuotteilla. Kotakeittiö on puilla tai hiilillä toimiva monitoimi-avotulisija. Kotakeittiö voidaan asentaa sellaisenaan joko pihalle tai ulkoterassille. Kotakeittiö voidaan asentaa myös sisätiloihin, esimerkiksi kotaan, grillikatokseen tai huvimajaan.

Muurikka Nokkela tuoteperheeseen kuuluu kätevästi kasaan meneviä sekä helposti mukaan otettavia tuotteita, esimerkiksi sähkögrilli/-savustin ja savuton hiiligrilli. Muurikan valikoimissa on myös kolme eri kokoista kaasupoltinta sekä monenlaisia tarvikkeita kesäkeittiössä kokkaavalle, grillaajalle ja savustajalle. Muurikka tarjoaa runsaasti ohjeita ja aineita Muurikka-tuotteiden huoltamiseksi.

Muurikka-tuotteet valmistetaan Opa Muurikka Oy:n tehtaalla Mikkelissä. Opa Muurikka Oy työllistää •