...olivat juuri sellainen hullunmylly kuin olin etukäteen odottanutkin. Virallinen avajaispäivä oli jo torstai, johon oli varauduttu aloittamalla soppatarjoilu aamukuudelta, itse liikehän aukesi kahdeksalta. Oliko jaossa ämpäreitä vai ei, en tiedä, sillä en edes yrittänyt olla paikalla.

 

 

Perjantaina sen sijaan suuntasimme sinnepäin. Varasimme reissuun parituntisen aikaa, ja sehän nyt ei sitten riittänyt mihinkään. Aamu-yhdeltätoista kun meni, ei ollut mitään takeita siitä ehtiikö vielä iltavuoroon Äänekoskelle jos jää jonottamaan. Niinpä tarjouslehdestä bongaamamme kamera jäi vielä hyllyyn kuumottelemaan ja hyvä niin, koska itkuhan siellä olisi päässyt. Mutta oli paikalla sentään Serla-rekka ja järjestetty liikenteenohjaus, loistavia juttuja kumpainenkin!

 

 

Lauantaina uusinta-yritys, aamupäivän puolta tämäkin. Hyvä on että Prisman ja Citymarketin (+ Hong Kong) edessä on parkkitilaa, sillä nythän sitä väkeä vasta olikin! Tällä kertaa kuitenkin oli myös aikaa. Yhdessä edessä ja takana tulevain kanssa pohdimme, kuinka moni myyjä oli jo kolmessa päivässä sairastunut burnoutiin ja eronnut toimestaan. Kassa vahvisti, ettei yksikään. Ja hyvää kassapalvelua, muuten.

 

Moi onx teil ämpärii?

 

Siinä sitä seisottiin kuin sillit suolassa ja tutustuttiin naapureihin. Mukavia ihmisiä, nämä Kärkkäisen asiakkaat! Edessä oleva taaperoikäinen hymyili ja kohotti tuttia tervehdykseksi, luulen että lieni ainoa jonka ei tullut kuuma ja hiki.  Porukalla pohdittiin kukkien hintoja (merkintää ei löytynyt) ja oltiin samaa mieltä että kyllä pyörätuolilla on turvallisempi tulla kuin pelkkien keppien varassa.

 

 

Kyllä on muuten hienoa, kun liike huolehtii asiakkaistaan. Isoista ostoskärryistä jaettiin kaikkiin yhdeksään(!) jonoon karamellejä ja pillimehuja. Joten oikeastaan siellä oli ihan mukavaa, vähän kuin sisätilapiknik tai festarit joissa ei sada, ole kuraista tai joudu kuuntelemaan paskoja bändejä. Kärkkäis-piknik, siitä pitää ehkä tehdä juttu

 

Kassa on tuolla kolmannen kyltin kohdalla. Tässä välissä ollaan jo puolivälissä jonoa.

 

Ja koska meitä oli kaksi, ehti toinen toisen jonotellessa käväistä hakemassa ylimääräisenä numerona "tuon, tuon ja tuon" eli kauppakin rikastui vielä muutamalla eurolla. Ovelasti jonon vieressä kun olivat nimenomaan kosmetiikka- karamelli- ja luontaistuote-osastot. Ei liene yllätys, kumpi jonotti ja kumpi shoppasi...

 

Sitä vain jäimme arvuuttelemaan kuinka pitkään avajaishulina jatkuu ja kuinka kaukaa väkeä oli - varmaa on kuitenkin se, että Jyväskylän omalle Kärkkäiselle on todellakin tilausta!

-FreakyAngel

 

Tämä kirjoitus on julkaistu alkuperäisesti FreakyAngel-blogissa: http://thefreakyangel.com/2017/04/jyvaskylan-karkkaisen-avajaiset/