Suomi 100 -juhlavuosi sopii hyvin Juha Kärkkäisen merkkivuodeksi. Suomalaista yrittämistä henkeen ja vereen kannattava yrittäjä täyttää 50 vuotta, yrittäjäuraa on takana liki 30 vuotta ja avioliittoa 30 vuotta. Mummonmarkoissa miljardin raja liikevaihdossa on juuri rikkoutunut ja Jyväskylään avataan viides tavaratalo ensi viikolla.

Tavaratalo J. Kärkkäinen Oy:n perustaja Juha Kärkkäinen syntyi Kiuruvedellä maanviljelijäperheeseen vuonna 1967. Kauppiasuransa Juha aloitti parikymppisenä kiertämällä Suomen toreja reistailevalla toribussillaan. ”Sain kantapään kautta oppia tavaroiden ostamisesta jyväskyläläiseltä kauppias Kalpiolta. Luulin myyväni tavaraa muita edullisemmin, kunnes huomasin yhden kirveen sisäänostohintani olevan suurempi, kuin millä hinnalla Kalpio myi samaa kirvestä kuluttajille”, Juha muistelee. Oikeiden tavarantoimittajien avulla myyntihinnasta tippui turhat väliportaat pois ja kasvu lähti huimaan kiitoon.

Ensimmäinen kiinteä varastomyymälä avattiin Ylivieskaan 1991. Tämän jälkeen avattiin tavaratalo Ouluun, kauppakeskus Ylivieskaan, tavaratalo Iihin, kauppakeskus Lahteen ja nyt tavaratalo Jyväskylään.

Vajaassa 30 vuodessa Kärkkäisen myyntipinta-ala on kasvanut toribussin 20 neliöstä 81 000 kauppakeskus- ja myymäläneliöön. Yhden miehen yritys on kasvanut noin 600 työntekijän konserniksi, joka tavoittaa miljoonia asiakkaita Suomessa. Tuotevalikoimassa on yhteensä 180 000 eri artikkelia ja karkkainen.com on kasvanut Suomen suurimmaksi käyttötavaroiden verkkokaupaksi. Kuluttajamyynnin lisäksi konserniin kuuluvat KärkkäinenPro -yritysmyynti sekä SuomiTrading -tukkukauppa muille kauppiaille. Tällä tilikaudella koko konsernin liikevaihto tavoittelee 200 miljoonan euron rajapyykkiä.

Kotimaisuuden ja perheyritysten puolesta

Perheyrittäjyys ja konsernin pysyminen suomalaisomistuksessa ovat tärkeitä arvoja Juha Kärkkäiselle. ”Meille on tärkeää, että verot ja muut maksut maksetaan Suomeen suomalaisen yhteiskunnan rakennukseksi ja meidän kaikkien suomalaisten hyvinvoinniksi”, Juha kommentoi. Henkilöstön kannalta on hyvä, että päätöksiä tehdään kvartaalien sijasta pitkällä jänteellä. Konsernin palveluksessa on myös Juhan aikuisikään ehtineitä lapsia eri tehtävissä.

Juha on huolissaan nykymenosta, jossa yhä useammat suomalaiset kaupat ja yritykset luisuvat ulkomaisten omistajien haltuun. Suomeen kuuluvat voitot ja maksut luisuvat ulkomaille ja hyödyttävät siten muita. Kärkkäisellä halutaan tukea kotimaista kauppaa ja se tarjoaakin liikkeille hyvin edullista mainostilaa valtakunnallisesti ilmestyvässä, Suomen suurimmassa ilmaisjakelulehdessä, KauppaSuomessa.

Jyväskylän tavaratalo avataan 6.4.2017

Kärkkäinen avaa viidennen tavaratalonsa Jyväskylän Palokkaan, entisiin Kodin1 -tiloihin. Kuukauden kestävät avajaiset alkavat torstaina 6.4. klo 8. ”Avajaistarjousten ohella on luvassa runsaasti ohjelmaa ja tuote-esittelyjä. Avajaisarvonnan palkintona on Salvos Finland Oy:n toimittama valmispihasauna”, kertoo Jyväskylän Kärkkäisen myymäläpäällikkö Kimmo Litendahl. ”Odotamme tapahtumaan runsaasti kävijöitä heti aamusta alkaen, joten liikenneruuhkia saattaa syntyä. Olemme varautuneet tilanteeseen järjestämällä paikalle liikenteenohjausta ja ulkona odottajille hernekeittoa. Koko Lähes 70-päinen henkilöstömme toivottaa kaikki keskisuomalaiset ja Jyväskylän läpi matkaavat tervetulleiksi tutustumaan uuteen myymälään, sen edullisiin hintoihin ja palveluihin”, Litendahl jatkaa.

Lisätietoja

Juha Kärkkäinen
Toimitusjohtaja
J. Kärkkäinen Oy
0400 684489
juha@karkkainen.com


J. Kärkkäinen Oy on suomalainen perheyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Ylivieskassa. Konserniin kuuluu viisi tavarataloa, Suomen suurin käyttötavaroiden verkkokauppa karkkainen.com sekä yritysmyynti ja tukkukauppa. Lisäksi J. Kärkkäinen Oy omistaa kolme ravintolaa, kolme polttoainejakeluasemaa ja kolme autohuoltoa. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 171 miljoonaa euroa ja kasvua oli yli 10%.