Helsingin Sanomat (HS) on viimeiset vuodet käynyt lokakampanjaa tavarataloyhtiötämme vastaan. Vaikka yhtiötä ei ole enää pitkään aikaan liitetty esimerkiksi sananvapausoikeudenkäynteihin ja vaikka KauppaSuomi on lakkauttanut mielipidepalstansa, julkaisi HS meistä jälleen monisivuisen artikkelin tuoreessa sunnuntailiitteessään.

Edellinen näytös nähtiin tasan puoli vuotta sitten keväällä, kun yhtiötämme syytettiin "väärien mielipiteiden" julkaisemisesta KauppaSuomen Saa sanoa –mielipidepalstalla. Tuolloisen vastineemme voi lukea täältä.

Tällä kertaa uutisoinnin pontimena ei kuitenkaan ole yksikään artikkeli, mielipide tai "kohu". Mitään negatiivista ei ole tapahtunut. Lehdistön kiristyksen ja painostuksen vuoksi sekä kädenojennuksena tavarantoimittajillemme päätimme nimittäin jo lopettaa KauppaSuomen mielipidepalstan. Yhtiö on keskittynyt laajentamaan toimintaansa sekä luomaan uusia työpaikkoja suomalaisille. Ilmeisesti juuri yritysrintaman myönteiset uutiset hiertävät HS:n aktivistitoimittajia.

Toinen syy mustamaalausartikkelin laatimiseen lienee 50-vuotissyntymäpäivähaastatteluni, joka julkaistiin keväällä. Haastattelussa esitetyt taloudelliset, kulttuurilliset ja poliittiset arvot ovat varmasti ristiriidassa HS-toimittajien omien näkemysten kanssa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että haastattelussa olisi esimerkiksi loukattu yhtään ihmisryhmää – päinvastoin. Jokainen voi lukea haastattelun itse ja muodostaa oman mielipiteensä: https://kauppasuomi.fi/artikkelit/1180/rohkea-vastuun-antaja/

On historiallisesti ainutlaatuista, että suomalainen lehdistö pyrkii järjestelmällisellä ja vuosia jatkuneella lokakampanjalla vahingoittamaan satoja suomalaisia työllistävää yritystä, vaikka yrityksen ei epäillä rikkoneen lakia tai kohdelleen sidosryhmiään huonosti. Kyse on vain päätoimittajien ja yrittäjän mielipide-eroista. HS:n artikkeli ei sisältänyt mitään uutta. Teksti pyrki antamaan vain tekohengitystä joukolle vanhoja syytöksiä, koska lehden toimitus ei allekirjoita yhtiön omistajan henkilökohtaisia arvoja.

Onkin jälleen paikallaan muistuttaa, että J. Kärkkäinen Oy tekee yhteistyötä taustoihin katsomatta mielellään kaikkien niiden kanssa, jotka uskovat rehelliseen ja reiluun kaupankäyntiin. Meillä on kumppaneita maailman monesta kolkasta ja juuri siksi kykenemme tarjoamaan tulevaisuudessa työtä alati kasvavalle joukolle suomalaisia!

Juha Kärkkäinen
Toimitusjohtaja
J. Kärkkäinen Oy