Tuoteryhmäpäällikkö Kari Viljanen hymyilee, kun häneltä kysyy Waltterin tuoteperheen synnystä.

– Se tuli vähän kuin vahingossa. Kaikennäköisten tuotteiden kanssa touhutessa tuli kokemuksia: heikommat tuotteet ja väsyneemmät laitteet pysyivät näkyvissä, mutta paremmat vietiin käsistä ja pöydiltä, naureskelee Kari.

Elektroniikkavalmistus kiinnosti Viljasta ammatillisista syistä ja muutenkin, joten luontaista tuotekehittelyä syntyi ja kehittyi erilaisista käyttökokemuksista.

Waltter, niin – siitä tuli hyvä perhe ja miksi, sen isä Kari Viljanen osaa perustella:

– Lähdettiin ajatuksesta, että tuotteessa pitää olla joku etu, jotta se kelpaa ja tekee kauppansa, kelaa Viljanen, arvellen, ettei lukijaa kiinnosta, mutta erehtyy.

– Parempi, käytettävämpi tai hintaetu. Siinä oli jo hyviä vaihtoehtoja, ja niitä on pystytty tekemään hyvillä valinnoilla käyttökokemuksiin perustuen, sanoo Viljanen tyytyväisenä.

Suomalainen tuotemerkki ja suomalainen valmistaja ovat Waltterin perheen ajatusperustana.

– Aika harvalla tällä alalla, sanoo Viljanen.

Waltterin tuotevalintojen lähtöajatus jostakin edusta toteutuu muun muassa Powerbankin varavirtalähteissä, joissa satsattiin pysyvään tyytyväisyyteen.

– Siinäkin otettiin A-luokan Samsungin akut, tiedettiin, että ne on varmasti kestävämpiä. Olisi saatu halvemmalla jotain muuta, mutta haluttiin ottaa parempi, kertoo Viljanen.

– Kuluttaja ei huomaa eroja heti, mutta myöhemmin varmasti. Pitkäikäisyys paljastaa laadun ja akun varaus pysyy pitempään, tietää Viljanen.

Waltterin tuoteperhe on kasvanut, mutta periaatteet säilyneet: joku etu pitää olla, olipa kyseessä data- tai latauskaapeli, tabletti, varavirtalähde tai vaikka kamera.

Alkuajan etusanat ovat saaneet seuraajia: vahvempi, pirteämpi, skarpimpi, terävämpi, pitempi – niin, aina hintaluokassaan etutuote, jollakin tavoin.