Woolpower-tuotteissa käytettävä merinovilla lämmittää kosteana ja viilentää lämpimällä. Merinovillan erityisominaisuutena onkin sen loistava lämmönerityskyky.

– Merinovilla tuntuu kuivalta ja miellyttävältä myös kosteana. Lämpimällä ilmalla merinovillainen alusasu viilentää. Merinovilla siis tasaa lämpötilaa molempiin suuntiin, kertoo vapaa-ajan myyntipäällikkö Juha-Matti Luhtasaari Berner Oy:stä.

Paljon liikkuvat kiittävät myös merinovillan antibakteerista ominaisuutta.

– Merinovillaista urheilualusasua ei tarvi pestä tiheästi kuten keinokuituja. Se ei kerää itseensä hajuja pidemmänkään käytön jälkeen, Luhtasaari sanoo.

Ruotsalaisen Woolpower-tuotemerkin merinovillasta valmistetut alusasut, lämpökerrastot ja sukat tehdään käsityönä neuloksen valmistamisesta alkaen. Ne ovat siis todellista laatua ja kestävyyttä kaikenlaisille liikkujille ja ulkoilijoille. Esimerkiksi Woolpower-retkeilyasusteet sopivat ulkoiluun ja Woolpower-ajovarusteet ajoasun alle kelkkailuun.

– Jokaisessa Woolpower-tuotteessa on pesulappuun merkitty kyseisen tuotteen ompelijan nimi. Koko Woolpowerin ompelijatiimi esittäytyy yrityksen nettisivuilla, Luhtasaari kertoo.

Woolpower jalostaa vuosittain yli 200 000 tonnia merinovillaa alusasuiksi ja sukiksi. Yrityksen käyttämä merinovilla tulee Etelä-Amerikasta Argentiinasta ja Uruguaysta.

– Woolpower on hyvin tarkka käyttämänsä merinovillan eettisyydestä. Se hankkii villan ainoastaan sellaisilta tiloilta, joissa merinolampaiden keritsimisen yhteydessä ei käytetä kivuliaita keinoja villaloisten eliminoimiseksi. Tämän Woolpower käy paikan päällä tarkistamassa.

Merinovillavaatteet neuvotaan pesemään 60 asteessa.

– Puhdistamiseksi ja raikastamiseksi riittää kyllä monesti tuuletus, vallankin tuuletus raikkaassa pakkasilmassa; villan yksi hieno ominaisuus on, että se puhdistaa itse itsensä, Luhtasaari sanoo.

Merinovillaiset alusasut ovat yleensä harmaita ja mustia.

– Mutta väriäkin löytyy Woolpowerin valikoimista, muun muassa kirkkaanpunaista.

Valikoimissa on alusasuja ja sukkia kaikenikäisille ja kokoisille.

– Suomalaiset miehet ja nykyään monet naisetkin muistavat merinovillaiset kerrastot armeijanvihreistä selviytymisvaatteista maasto-olosuhteissa.

Merinolampaan villan kuidut ovat huomattavasti pidempiä ja ohuempia kuin suomalaisen lampaan villassa. Pidempien kuitujen takia siitä voidaan valmistaa myös ohuempia kankaita. Woolpower valmistaa kolmenlaisia kankaita:

Light
200 gramman paksuinen kangas
ja 400 gramman paksuinen kangas

Kärkkäiseltä löydät monipuolisen valikoiman Woolpower-asusteita kaikenlaiseen ulkoiluun!