Tilanteen mukainen pukeutuminen on tyylikästä ja kohteliasta

Kärkkäisen pukeutumisen osaston valikoimista löytyy kaikille kaikkea, kaikenikäisille ja -kokoisille. Alusvaatteista päällystakkeihin. Edullisia sekä brändituotteita. Yksittäisiä tuotenimikkeitä naisten, miesten ja lasten pukeutumisen osastoilla on satoja tuhansia. Uutta tulee joka päivä.

K äytännöllisyys ohjaa lasten pukeutumista

Lasten pukeutumisessa suositaan tänä syksynä all over print -kuoseja, fotoprinttejä ja herkullisia värejä. Ulkoiluvaatteissa on paljon kaunista tummansinistä ja syvää burgundya, mitkä ovatkin käytännölliset värit pihaleikkeihin. Syksyn myötä myös sisävaatteissa on tummempia värejä. Lasten pukeutumisesta puhuttaessa ei voida kuitenkaan unohtaa kestosuosikkivärejä. Erityisesti pinkki on vuodesta toiseen monen pikkutytön suosikkiväri kaudesta riippumatta. Isommilla lapsilla sporttihenkinen ja mutkaton tyyli jatkaa suosiotaan.

Lasten pukeutumisessa mennään yleensä käytännöllisyys edellä, jolloin asusteet kuuluvat lähinnä ulkoiluun. Kärkkäisen lasten pukeutumisen tuotepäällikkö ja ostaja Kaisa-Maria Kärkkäinen muistuttaa, että pienelläkin budjetilla pärjää: ehjät, puhtaat, oikean kokoiset ja hyvällä itsetunnolla kannetut vaatteet näyttävät aina tyylikkäiltä. Tämä pätee kaikenikäisiin pukeutujiin!.

Rohkea syysmies pukeutuu terracottaan

Syksyinen punainen ja oranssi ovat mielenkiintoisia värejä miehelle muiden maanläheisten värien kanssa, hyviä vaihtoehtoja mustan ja tummansinisen sijaan. Jos haluaa rohkeampaa väriä, niin miehen kannattaa Kärkkäisen miesten pukeutumisen tuotepäällikkö ja ostaja Erik Hämäläisen mukaan laittaa terrakottaa päälle. Myös vihreä ja beige on vahvasti esillä syksyn väreissä.

Erilaiset poolot ovat syksyn ja talven muotia. Niitä on helppo yhdistää farkkuja, chinojen tai puvun kanssa. Farkuissa ja housuissa miehet haluavat entistä enemmän joustavia laatuja; lycra tuo joustavuutta ja käyttömukavuutta. Farkuista löytyy niin siistiä, rikottua kuin pilliä ja väljempää mallia. Neule ja kauluspaita -yhdistelmä on aina tyylikäs valinta arkeen ja töihin.

Takeissa kesän jälkeen muodikkaina jatkavat erilaiset lyhyet ja pitkät bomber-takit. Villakangastakit ovat muodissa myös nuoremmilla miehillä. Myös nahka-ja keinonahkatakit jatkavat vahvasti etenkin nuorison suosiossa. Tyylikäs päällystakki on ajattoman suomalaisen kulmakivi. Stailaa itsesi tyylikkääksi asusteilla! Erilaisilla huiveilla, päähineillä, käsineillä ja laukuilla. Erik myös muistuttaa, että pukeutuminen lähtee aina alusvaatteista. Katse ranteeseen! Jokaisen trendikkään miehen ranteesta löytyy rannekello ja tai rannekoru.

Miesten juhlapukeutuminen on muuttunut vapaammaksi. Pikkujoulut ja muut rennommat tilaisuudet voi mennä smart casual -tyylillä, jossa on esimerkiksi bleiseri ja yhdistelmään sopivat housut. Puvun kanssa voidaan leikitellä solmion, rusetin tai taskuliinan kanssa. Taskuliinan ei tarvitse Erikin mukaan olla samanvärinen kuin solmio tai rusetti. Puvun kanssa voi pukeutua rennosti laittamalla pelkästään taskuliinan, ei siis lainkaan solmiota tai rusettia.

Pikku musta aina varma valinta juhlaan

Nuorten naisten suuressa suosiossa ovat edelleen tiukat, niin kutsutut slim fit -housut: mielellään mustat ja nilkan paljastavat. Suuren suosion jo keväällä saanut ns. pilottitakki kuuluu myös nuorten naisten vakiopukeutumiseen.

Aikuinen nainen pukeutuu muodoilleen turvallisesti ja itselleen hyvältä tuntuvasti. Kärkkäisen naisten pukeutumisen tuotepäällikkö ja ostaja Maria Pauna muistuttaa, että pikku musta on aina varma valinta juhlaan kuin juhlaan. Musta mekko pienin yksityiskohdin – näyttävät korut ja laukku, joilla korostetaan puvun kauneutta – niin wau! Maria korostaa, että pukeutuminen määräytyy aina tilanteen mukaan.

Kahden laukun strategia ja kenkiä mukavuuksilla

Kärkkäisen jalkine- ja laukkupuolen tuotepäällikkö ja ostaja Jesse Sipari kertoo, että eurooppalaiset jalkinetrendit ovat rantautumassa kovaa vauhtia Suomen syksyyn. Eli metallinhohto, mokka, metalliset koristeet kengissä sekä punotut pohjat. Syksyn kengissä on yhdistetty innovatiivisia pohjamalleja ja tyylikkäitä materiaaleja. Naisten kengissä naiselliset muodot ja voimakkaat pohjaprofiilit saavat kenkään täysin uudenlaisen ilmeen. Nykyaikainen viimeistely ja hienostuneet yksityiskohdat, kuten nahkasomisteet, kekseliäs nauhojen käyttö ja taiteelliset tikkaukset, tekevät nyt kengistä sekä muodikkaat että toimivat.

Jesse kertoo, että kengissä nykyään on paljon erilaisia mukavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten korkealaatuisia joustomateriaaleja. Syksyn kenkämuodin päävärit ovat aina tyylikäs musta, ruskea, konjakki, sininen, viininpunainen sekä harmaanruskea. Tyyliä täydentävät metallivärit. Nilkkureita on runsaasti, eri korkeuksilla ja varrenpituuksilla. Tämä syksynä kävellään myös sporttihenkisesti casual sport -jalkineissa.

Mustat ja ruskeat laukut toimivat aina, laukkuja piristävissä yksityiskohdissa on loputtomiin valinnanvaraa: solkia, kultaa, hopeaa, liuskoja sekä vetoketjuja. Tämän syksyn trendilaukut ovat nahkaa. Jesse suosittelee ns. kahden laukun strategiaa eli toisiaan tyylillisesti tukevan työ-ja iltalaukun hankintaa.

Tulossa!

Kesämies 2017 näyttää rennolta ja värikkäältä. Pikee-paidat tekevät vahvaa tuloaan. Kukkakuosit jatkavat edelleen eri muodoissa.

Naisten kevät-kesä 2017 värimaailma on valittu jo useita vuosia sitten kansainvälisessä värikokouksessa. Haaleat värit kuitenkin ovat kovassa suosiossa. Boyfriend-farkut ovat tekemässä uutta tulemista kesähittinä. Mutta maailman muoti ei käy kaikilta osin Suomen leveyksille. Meillä ei halutakaan seurata muotia ihan kirjaimellisesti. Maria Pauna huomauttaakin, että on rikkaus olla erilainen, ei muodin orja.

Ensi keväänä ja kesänä jalkineissa hehkuvat tekstuuri-metallivärit sekä rohkeat eläinkuviot. Hillityt vaalean harmaa, roosa ja beige ovat Jesse Siparin mukaan myös kevään ja kesän asustevärejä, samoin lämpimämmät oranssi ja punainen. Värejä myös yhdistellään rohkeasti. Keväällä ja kesällä niin jalkineissa kuin laukuissa on paljon 70-lukua: kukkia ja hippihenkeä.

Muotimaailman trendeissä mukana

Ammattitaitonsa ylläpitämiseksi Kärkkäisen pukeutumisen tuotepäälliköille kansainväliset messut sekä messut Suomessa ovat tärkeässä roolissa. He seuraavat aktiivisesti alan lehtiä sekä netin tarjontaa, vaateblogeja ja sosiaalista mediaa. Tärkeä lähde ovat tavarantoimittajat sekä asiakkailta ja osastojen myyjiltä saatu palaute.