Kärkkäisen Sikapäivät ovat kaksiviikkoiset kaupanteon juhlaviikot

Kaupanteon juhlaviikot eli kaksipäiväiset Sikapäivät alkavat Kärkkäisellä keskiviikkona 28. syyskuuta. Sikapäivillä Kärkkäisen tavarataloihin odotetaan yli 250 000 asiakasta. Sikapäivien ajan Kärkkäisen tavarataloissa ja verkkokaupassa on huikeita huipputarjouksia sekä valikoituja erikoistuotteita.

Perinteiset Kärkkäisen Sikapäivät alkavat keskiviikkona 28. syyskuuta. Kaupanteon kaksiviikkoiset juhlaviikot kestävät 11. lokakuuta saakka. Sikapäivillä Kärkkäisen neljässä tavaratalossa, Ylivieskassa, Lahdessa, Oulussa ja Iissä sekä verkkokaupassa on huipputarjouksia ja valikoituja erikoistuotteita. Jokaisena Sikapäivänä on myös yllätysohjelmaa sekä monipuolisesti tuote-esittelyitä. Tavaratalokohtaisesti Sikapäivillä on lisäksi alueellista omaleimaisuutta. Muutama vuosi sitten Kärkkäisen Sikapäiville ideoidut sikapipot saivat Sikapäivien asiakkaat suorastaan villiintymään. Sikapipoja on myynnissä myös tämän syksyn Sikapäivillä.

Vuodesta 1997 asti syksyisin ja keväisin järjestetyt Sikapäivät on joulumyynnin ohella Kärkkäisen merkittävin kauppatapahtuma, joihin koko organisaatio panostaa täysillä. Ylivieskan, Lahden, Oulun ja Iin tavaratalojen sekä www.karkkainen.com -verkkokaupan asiakkaille on tarjolla yli 1500 Sikamaista tarjousta, jotka koostuvat tapahtumaa varten hankituista valikoiduista menekkituotteista.

– Sikapäivät ovat vuosi vuodelta kasvaneet. Etenkin verkkokaupassa myynnin kehitys keväällä ja viime syksynä oli yli 100 prosenttia edellisen vuoden vastaaviin ajankohtiin verrattuna, J. Kärkkäinen Oy:n markkinointijohtaja Samuli Romppainen kertoo.

Kärkkäisen Sikapäivät tunnetaan yhä paremmin koko Suomessa.

– Siihen, että Sikapäivien tunnettuus on viime vuosina ollut maanlaajuisesti voimakkaassa nousussa, ovat vaikuttaneet etenkin Kärkkäisen konsernin mittavat panostukset verkkokaupan tarjouksiin ja sosiaaliseen mediaan, pohtii Romppainen.

Tapahtuman suosion kasvu on näkynyt myös myyntiluvuissa. Tämän kevään Sikapäivillä myynti nousi 17 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Syksyn Sikapäiville odotamme yhteensä yli 250 000 maksavaa asiakasta, ja on huomattava, että todellisen kävijämäärä tavarataloissa on ainakin kaksinkertainen. Kiinnostus Kärkkäisen Sikapäiviä kohtaan on siis jo valtakunnan tasollakin merkittävää, vaikka toki kehitettävääkin aina löytyy, markkinointijohtaja Romppainen toteaa.

J. Kärkkäinen Oy tiedotti viime viikolla konsernin käyttötavarakaupan kasvaneen elokuussa peräti 23 prosenttia edellisen vuoden elokuuhun verrattuna, myös syyskuun myynti on lähtenyt liikkeelle hyvin positiivisesti. Nyt käynnistyvien Sikapäivien odotetaan entisestään vauhdittavan tätä kehitystä. Myynnin kasvun ennustetaan jatkuvan sekä myymälöiden että etenkin verkkokaupan puolella voimakkaana.

Kärkkäisen viime vuosina vahvana jatkuneen menestyksen keskeisinä taustatekijöinä ovat markkinointijohtaja Samuli Romppaisen mukaan nopeasti kasvava verkkokauppa sekä jatkuva panostus laajaan tuotevalikoimaan ja edulliseen hintatasoon perustuvaan toimintakonseptiin. Yhtenä menestystekijänä Romppainen näkee yrityksen kustantaman KauppaSuomi -lehden, jota jaetaan valtakunnallisesti yli 1,55 miljoonaan talouteen.