Kärkkäisen metsästysosastojen valikoimista löytyy varusteet myös eksoottisissa kohteissa metsästämiseen

Monipuolisten valikoimien kehittämisessä Kärkkäisen Ase&Erä-osastoilla pyritään ottamaan asiakkaiden yksilölliset toiveet mahdollisuuksien mukaan aina huomioon. Metsästys-, erä- ja retkeilytuotteiden ostaminen Kärkkäisen verkkokaupasta, www.karkkainen.com on yhä suositumpaa.

Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan, www.karkkainen.com Ase&Erä -osastojen metsästystuotevalikoimat on pyritty rakentamaan metsästyksen johtavista ja halutuimmista brändeistä.

– Näin ollen asiakas saa meiltä kattavasta valikoimasta itselleen sopivimmat tuotteet. Esimerkiksi urheilupatruunoista meiltä löytyy kolmelta–viideltä merkiltä samaan käyttöön tarkoitettua tavaraa, kertoo asepuolen ostaja Petri Kumpula .

Toinen asiakas arvostaa tuttua ja turvallista, hyväksi koettua merkkiä, toinen taas hakee halvinta, mutta toimivaa vaihtoehtoa.

– Pystymme vastaamaan kaikkiin näihin tarpeisiin, Petri lupaa.

Tuotteita Kärkkäisen Ase&Erä-osastojen metsästys ja retkeily -ryhmissä on yhteensä noin 7000.

Kärkkäisen Ase&Erä -osastojen valikoimista vastaavat ostajat sekä osaston asiantuntevat myyjät seuraavat aktiivisesti metsästyksen ja retkeilyn kentillä tapahtuvaa kehitystä ja päivittävät valikoimia asiakkaiden toivomusten ja kysynnän mukaan.

– Olemme entistä enemmän mukana myös Suomen rajojen ulkopuolelle kohdistuvien metsästysmatkojen tavaroittamisessa, Petri kertoo.

Hänen mukaansa eksoottisten metsästyskohteiden patruuna- ja tarvikevalikoimat poikkeavat jonkin verran Suomessa tapahtuvasta metsästyksestä.

– Yhä useampi suomalainen tekee metsästysmatkoja omatoimisestikin ympäri maailmaa. Sen vuoksi eksoottisissa metsästyskohteissa tarvittavien tuotteiden määrä kasvaa meidän valikoimissamme kaiken aikaa.

Määrällisesti eniten Suomessa osallistuu metsästäjiä sorsa- ja kyyhkysjahtiin.

– Tätä kautta silmällä pitäen olemme laajentaneet metsästysosastomme valikoimaa eläinten ruokintaan, Petri sanoo.

– Ja ei suinkaan tarvitse olla metsästäjä, jokainen voi toteuttaa omalle kotijärvelleen tai peltotilkulleen riistanruokintapaikan. Maanomistajan luvalla ruokintapaikkoja voi järjestää omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Koirien seurantalaitetekniikka lienee kehittyvin osa-alue metsästyskoiratuotevalikoimissa.

– Tälle kaudelle on tulossa parannettuja versioita koiratutkiin. Jahdissa voidaan käyttää useita eri koiria, siksipä samalta laitteelta voi seurata useamman, jopa 20 koiran työskentelyä maastossa, Petri kertoo.

– Koiratutkan avulla myös metsästyksenjohtajan on helpompi hallita metsästysporukkaa sekä siirtää ja suunnitella esimerkiksi passiketjuja eläinten käyttäytymisen mukaan.

Seurantalaitteiden avulla on pystytty lisäämään myös tieliikenneturvallisuutta.

– Hirven tai peuran nopea liikkuminen esimerkiksi vilkkaasti liikennöityä tietä kohti voidaan estää havainnoimalla sen liikkeet koiratutkan avulla.

Riistakamerat ovat nykyisin merkittävässä roolissa osana toimivaa metsästystä ja riistanhoitoa.

– Riistakameroiden avulla voidaan seurata eläinten liikkeitä ruokintapaikoilla ja lisätä ruokavalikoimaa alueella liikkuvien eläinten mukaan: Hirvelle hirven eväät ja kyyhkylle kyyhkyn eväät. Molemmille kelpaa monesti samat einekset, tarvemäärissä vaan on suuria eroja!

Metsästysvaatepuolella Kärkkäisen valikoimissa uusina merkkeinä ovat Jelou Fox sekä Hunter Elementsin metsästysvaatteet.

– Retkeilyyn meille on tullut runsaasti uutuuksia, esimerkiksi Real Turmat -retkiruokaa, Sigg-pulloja, Jack Wolfskin rinkkoja sekä Nitecoren valaisimia.

“– Koiratutkan avulla myös metsästyksenjohtajan on helpompi hallita metsästysporukkaa sekä siirtää ja suunnitella esimerkiksi passiketjuja eläinten käyttäytymisen mukaan.”
“– Riistakameroiden avulla voidaan seurata eläinten liikkeitä ruokintapaikoilla ja lisätä ruokavalikoimaa alueella liikkuvien eläinten mukaan.”
määrät

Tärkeimmät tarvittavat tavarat vaellukselle. Tähän luetteloon on koottu vain tärkeimmät, jokaisella vaeltajalla varmasti omat suosikkituotteensa.

* Aluskerrasto, merinovillainen tai tekokuituinen sekä alushousut

* Väli- ja päällysvaatteet sekä sadeasu (kuoriasu)

* Ohuet liner-sukat sekä yhdet varasukat

* Paksummat vaellussukat sekä yhdet varasukat

* Vaelluskengät ja taukosandaalit

* Päähine

* Käsineet

* Retkikeitin ja kattilat

* Polttoainetta keittimeen ja tulitikut

* Tiskausvälineet

* Puukko

* Muki, juomapullo ja ruokailuvälineet

* Ruokatarvikkeet

* Teltta

* Makuupussi ja makuualusta

* Otsalamppu

* Kartta ja kompassi

* Rinkka

* Henkilökohtaiset lääkkeet

* Hygieniatarvikkeet