Metsäretkelle Retki Oy:n edustaja Kari Virtanen neuvoo ottamaan mukaan teltan, makuualustat ja -makuupussit, kaasukeittimen ja asiat, evästä, tulentekovälineet, puukon sekä ensiapulaukun ja varavaatteita. Kartta ja kompassi on hyvä olla mukana.

Hankalaan maastoon Virtanen suosittelee kupolitelttaa.

– Kupoliteltan pystyttämisessä ei tarvita niin paljon kiinnityspaikkoja kuin tunneliteltan pystyttämisessä.

Vedenpitävyys on teltan tärkeimpiä ominaisuuksia.

– Esimerkiksi Retken 4family-telttamalli pitää vettä 1500 millin vesipilarin verran.

Koko, käyttömukavuus, hinta ja ulkonäkö ovat Virtasen mielestä olennaisimmat asiat repun ja rinkan valinnassa.

– Repussa tulee olla riittävästi tilaa ja mukavat, säädettävät olkahihnat.

Rinkan valinnassa Virtanen neuvoo varmistamaan, että viilekkeiden paikkaa saa säädettyä oman selän pituuden mukaan, ja että lantiohihnassa on riittävästi säätövaraa. Pitkälle reissulle valmistauduttaessa tulee esiin myös rinkan ylipakattavuus ja paino.

Retki Oy:n päätuoteryhmät ovat reppujakkarat ja reput sekä termospullot, camping-tarvikkeet ja puukot. Tuotteiden suunnittelu ja tuotekehitys ovat pääosin suomalaista osaamista. Tuotteet valtaosaltaan myydään Suomessa, jonkin verran yrityksellä on vientiä Ruotsiin ja Venäjälle.

– Pitääksemme hintatason kaikkien kukkarolle sopivana tuotteemme valmistetaan kaukomailla, pääosin Kiinassa. Tuotantoa on myös Suomessa, muun muassa reppujakkaroiden ämpärit sekä osa juomapulloista valmistetaan Suomessa, Virtanen kertoo.

Retki on osa Blueimport Oy:tä. Retken palveluksessa on henkilökuntaa noin 20.

Retki®-tuotteita on yrityksen toiminnan alusta asti testattu esimerkiksi Suomen armeijan leireillä ja jopa naparetkillä etelänavalle.

Kaikissa Retki®-tuotteissa on suomenkieliset käyttöohjeet.

– Varaosapalvelustamme voi tilata vaikkapa termospulloon uuden korkin hukkuneen tilalle.

Retki lanseeraa parhaimmillaan Muumit retkellä -tuoteperhettä, joka syntyi yhteistyössä Retken ja Muumilisenssinhaltijan kanssa. Tuoteperheeseen kuuluu alkuvaiheessa termos- ja juomapulloja, teltta, makuupussi ja retkeilyalusta.

”– Paksumpi makuualusta tuo käyttömukavuutta.”