Autovahat testissä? Auton vahaus tulisi suorittaa kahdesti vuodessa, jotta autossa säilyisi hyvä maalipinta ja jälleenmyyntiarvo. Ennen tähän työhön ryhtymistä auto tulisi kuitenkin huolellisesti pestä – muuten auton kiillotus voi mennä täydellisesti pilalle pienenkin hankaavan kivenmurusen vuoksi. Käsin vahaus antaa huomattavasti paremman jäljen kuin autopesulan tarjoama nopea vahaus, mutta jos taitoa tai intoa oppimiseen on, apuna voi käyttää myös auton kiillotuskonetta.  

Auton vahaus – toimi näin:

Pese auto ensin 

Auton vahaus näyttää hyvältä, mutta ennen kaikkea sen tehtävä on suojella arkaa maalipintaa. Vaha tarttuu oikealla tavalla, mikäli vahattava pinta on puhdas ja tasainen. Auton pinta kerää nopeasti paksun kerroksen nokea, pölyä, siitepölyä ja ilmansaasteita, joten ilman huolellista pesua koko vahausoperaatiosta ei kannata edes haaveilla. 

Ennen vahausta tehtävässä pesussa voi käyttää voimakkaitakin autonpesuaineita, sillä tarkoituksena ei ole säästää edellistä vahakerrosta, päinvastoin. Kuitenkaan voimakkaita liuotteita ei ole lupa käyttää kuin tiloissa, jossa on öljynerityskaivo. Kotipihan autopesijä valitsee biohajoavan liuotinaineen.

Autovahat käteen ja sitten vahaamaan!

Annostele vahaa puhtaalle vahanlevittimelle, esimerkiksi liinalle ja sienelle. Vanhat kalsarinpuntit kannattaa unohtaa ja luottaa huolellisessa kiillotuksessa oikeanlaisiin välineisiin. Levitä vaha ensin pienelle alueelle kerrallaan, anna vaikuttaa valmistajan ohjeen mukaan ja pyyhi ylimääräinen vaha  pois. 

Osassa vahoista on pitkä vaikutusaika ja koko auton ennättää vahata ennen tarpeellista poispyyhintää, mutta varminta on jakaa auto osiin. Näin välttyy myös odottelulta, kun voit vahata seuraavaa lohkoa sillä aikaa, kun edellinen kuivuu. 

Kiillota pois pyyhittäessä

Paksu vahakerros ei missään nimessä saa jämähtää autoon kiinni, noudata siis pakkauksen ohjetta, äläkä pitkitä vaikutusaikaa ”varmuuden vuoksi”. Vähemmän on enemmän – mitä ohuemman kerroksen vahaa levität, sitä vähemmän sinulle jää poispyyhittävää. Pyyhi vaha pois mikrokuituliinalla. Samalla kiillotat vahan säihkyväksi. 

Mikäli vahinko tapahtuu ja vaha jämähtää kiinni, voit koittaa paikata tilannetta levittämällä jankkiutuneen pinnan päälle uuden vahakerroksen, jonka pyyhit pois välittömästi mikrokuituliinalla. 

Ei sateessa, ei auringossa!

Auton vahaamista ei saisi tehdä sateessa eikä suorassa auringon paahteessa. Ilmankosteus ja paahde vaikuttaa väistämättä vahan vaikutusaikaan. Vahaamiseen on hyvä varata aikaa useampi tunti – hutaisemalla tehty työ paljastuu ikävän näköisenä lopputuloksena.

Kaikki tuotteet ja tarvikkeet auton huoltoon tilaat helposti Kärkkäisen verkkokaupan kautta. Kärkkäisen valikoimasta löydät autovahat ja kiillotusaineet aina edullisesti. Meiltä löydät markkinoita johtavat huippumerkit kilpailukykyiseen hintaan! Tilaa nyt – autosi odottaa hellän suojaavaa käsittelyä laatutuotteisiin luottaen!