Urheilusukat lisäävät nautintoa urheilusuorituksiin, kun ne ovat laadukkaat, kestävät ja käytännölliset. Olennaista on myös se, että sukat istuvat hyvin jalkaan ja ovat oikean kokoiset. Mitä kannattaa siis huomioida sukkavalintoja tehdessään? 

Nämä tekniset ominaisuudet lisäävät käyttömukavuutta

Kannattaa ottaa selvää ainakin muutamista urheilusukkien teknisistä ominaisuuksista. Jotta urheilusukat ovat mahdollisimman mukavat käyttää, niissä kannattaa olla sopivassa suhteessa laadukkaimpia luonnonkuituja sekä joustavuutta. Erilaisilla materiaaleilla voidaan myös lisätä sukkien kosteudensiirot, käytönnällisyyttä ja hengittävyyttä.

Tekniset urheilusukat valmistetaan muun muassa monikerrosrakennetekniikalla. Siinä sukkiin saadaan mukavuutta lisääviä ominaisuuksia, kun raaka-aineita käytetään kerroksittain. Tällä tekniikalla saadaan lisättyä sukan kestävyyttä ja kosteudensiirtoa.

Mitä siis kannattaa huomioida, kun haluaa mahdollisimman laadukkaat tekniset urheilusukat? Yksi olennaisimmista asioista on myös se, että sukkien hengittävyys on mahdollisimman hyvä. Air-ilmakanavoitu rakenne takaa sukan hyvän hengittävyyden. 

Urheilusukkia valitessaan kannattaa huomioida myös se, että ne ovat hyvin istuvat ja saumattomat, ja materiaali on laadukasta. Urheilusukkien käyttöikää lisää se, jos niissä on vahvistettu pohjaosa ja kulutusta kestävä materiaali. 

Sukkia erityisiin tarkoituksiin

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät laajan valikoiman laadukkaita sukkia. Urheilusukkia on valikoimassa monenlaiseen erityskäyttöön. Tarpeesi mukaan voit valita itsellesi esimerkiksi laskettelusukat, hiihtosukat, tennissukat, merinovillasukat – tai vaikka sukkakengät.

Sukkakengät vievät paljasjalkakenkäilyn uudelle tasolle. Niissä yhdistyy sukkien keveys ja kenkien tuoma varmuus liikkumiseen. Sukkakenkien ansiosta jalat pysyvät suojattuna teräviltä pinnoilta ja lialta. Maaperä kuitenkin tuntuu sukkakengän läpi niin, että kävely tai juoksu aktivoi jalkapohjan hermopäitä. 

Sukkakenkien pehmeä pohja ei jätä jälkiä lattioihin, joten ne sopivat hyvin myös sisäkäyttöön esimerkiksi työpaikalle, kuntosalille tai vaikka uimahalliin. Kun käytät sukkakenkiä, varpaat joutuvat tekemään enemmän töitä. Tällöin jalkojen pienimmätkin lihakset aktivoituvat ja saavat lisätreeniä.

Tee oikeita valintoja sukkaostoksilla!

Hyviä urheilusukkia ovat myös esimerkiksi erilaiset merinovillasukat. Useimmissa merinovilla urheilusukissa on kaksinkertainen kantapää ja pohja. Tällöin merinovilla lämmittää jalkaa ja siirtää tehokkaasti kosteutta iholta. 

Muita erityisominaisuuksia urheilusukistamme löydät esimerkiksi tennissukista. Niissä neulos on hengittävää ja kärki sileä ja saumaton. Jalkaholvin ympärillä on elastinen joustoneulos, joka lisää sukan istuvuutta ja pitää sukan erityisen hyvin paikoillaan. 

Myös juoksua harrastaville on tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja urheilusukkiemme valikoimassa. Juoksusukissa on useimmiten pehmustettu kantapää- ja varvasosa sekä kestävä, hengittävä ja nopeasti kuivuva materiaali. 

Tervetuloa siis sukkaostoksille! Kannattaa hetki miettiä, millaisia erityistarpeita itsellä on urheilusukkien hankinnassa. Hyvillä valinnoilla saat lisättyä keveyttä askellukseen ja iloa liikuntaan!