Talven pakkasilla liikunta lämmittää ja hiki puskee urheillessa myös pienten lasten niskaan. Joskus onkin vaikeaa arvioida, mitä pukea lapselle päälle tai alle talviurheiluun. Lasten ja nuorten urheilukerrastot pitävät hyvin lämpöä, mutta eivät tunnu hiostavan kuumalta tai inhottavan märältä kovassakaan menossa! Teknisestä materiaalista, bambusta tai merinovillasta valmistetut urheilukerrastot eivät myöskään kutise. Urheilukerrastot tilaat kätevästi Kärkkäisen kautta! 

Vauhdikkaat talviurheilulajit kuten jääkiekko, luistelu, laskettelu ja hiihto ovat erittäin suosittuja harrastuksia myös perheen junioreiden keskuudessa. Pidä liikkuva lapsesi lämpimänä Kärkkäisen laadukkaiden mutta edullisten lasten ja nuorten urheilukerrastojen avulla! Pehmeä kerrasto tuntuu mukavalta ihoa vasten, eikä se lämpene tuskastuttavan kuumaksi missään vaiheessa. Pue kerrasto kevyen urheilupuvun tai paksujen jääkiekkovarusteiden alle.

Näin puet lapsen talviliikuntaan

Oikeanlainen vaatetus riippuu liikunnan laadusta ja liikkujan vauhdista. Ensi kertaa suksien päälle seisahtava taapero ei vielä tarvitse mitään paksua talvikampetta kevyempää – kylmä iskee kuitenkin! Mutta isommille lapsille ja ketterille koululaisille tulee kyllä hiki mikäli hiihtoreissulle on varattu varusteeksi untuvatakki ja toppahousut.

Urheilukerrasto puetaan alusvaatteiden päälle ihoa vasten. Päälle tulevat kevyet ulkovaatteet, kuten hiihtoasu, tuulipuku tai kevyttoppatakki. Sään ja liikkujan mukaan vaatetusta voi täydentää fleecekerroksella tai vastaavalla: välikerros on helppo riisua pois, mikäli tarve vaatii. 

Suojaa lapsen kasvot, varpaat ja kädet paleltumisilta, mutta älä liioittele paksuudessa. Esimerkiksi tuubihuivi on kätevä varuste. Sen voi tarpeen tullen nostaa kasvoille tai siirtää kaulalle, sekä pukea kypärän tai hupun alle lakiksi. Käsineistä parhaat ovat ohuehkot ja tuulepitävät. Liian paksuissa lapasissa hiki iskee käsiin.

Luistelukaukalossa tulee hiki

Jääkiekossa urheilukerrasto tai ns. hikipuku puetaan alusvaatteiden päälle. Kerraston päälle asetetaan varusteet  – luisteleva lapsi ei tarvitse lämmintä fleeceä tai muutakaan kerrosta paksun varustemäärän alle. Alasuoja tulee hikipuvun päälle. Rintapanssari, polvi- tai säärisuojat, kyynärsuojat sekä kaulasuoja puetaan seuraavaksi. Päällimmäisiksi tulevat jääkiekkohousut, jääkiekkopaita, hanskat sekä sukat. 

Jääkiekko on vauhdikas laji ja varustemäärä niin huikea, että vaarana tuskin on paleleminen. Sen sijaan perinteiseen luisteluun kannattaa valita hieman enemmän ylle: kerraston lisäksi välikerrasto on tuulipuvun tai kevyttoppavun alla hyvä idea. Pienet, luistelemaan opettelevat lapset tarkenevat parhaiten kunnon toppavarusteissa. 

Kärkkäiseltä löydät parhaat vaatteet ja varusteet tenavien talvitohinoihin. Kurkista urheilukerrastojen valikoimaamme ja ylläty iloisesti! Kärkkäinen on helppo, nopea ja ennen kaikkea edullinen urheiluvaatemyyjä niin tavarataloissa kuin netissäkin! Tilaa nyt. Kärkkäinen toimittaa tuotteesi perille muutamassa päivässä.