Kehomme hyvinvointi on yhteydessä mielemme hyvinvointiin. Kehonhuolto parantaa koko kroppamme hyvinvointia ja tätä kautta kohentaa sekä hellii myös mielialaamme. Kehonhuoltoa on kaikki ravinto mitä syömme, riittävä uni, venyttely ja palautuminen. Kehonhuoltoa on myös hieronta, fysioterapia sekä erilaiset hoidot. Urheilijoiden lisäksi meidän kaikkien tulisi huolehtia riittävästi kehonhuollosta. 

Puhdistus, hieronta ja hoidot ovat osa kehonhuoltoa

Kuvittele pehmeän hierontaöljyn hivelelevän selkääsi ja vahvojen käsien painelevan kipeitä lihaksiasi. Pelkkä mielikuva tekee olon jo paljon rentoutuneemmaksi! Kehonhuollon tarkoituksena on huoltaa kroppaamme hieman lempeämmällä tavalla. Urheilijat huolehtivat kehonhuollostaan venyttelyjen, rentoutusten ja joogan avulla, mutta kehonhuolto on tärkeää ihan kaikille. 

Kehonhuollon voi aloittaa huolellisella puhdistuksella. Tavallisen, rutiininomaisen pesun lisäksi ruumista kannattaa huoltaa aika ajoin kokonaisvaltaisemmin. Kasvovoiteet, salvat, lihasrentouttajat tai esimerkiksi korvakynttilät täydentävät arkista puhdistautumista. Kaikki tuotteet kehonhuoltoon ja kroppasi hellimiseen löydät Kärkkäisen verkkokaupan kautta.

Kehonhuolto auttaa ehkäisemään lihasjumeja ja venähdyksiä

Treenaajan ei kannata aliarvioida kehonhuoltoa. Venytyksistä ja rentoutuksista on helppo lipsua, eikä niissä tunnu olevan tarpeellista potkua kovan treenin vastapainoksi. Kuitenkin, kehonhuollon ollessa mukana kuvioissa, urheilija pystyy paremmin välttämään venähdykset ja lihasjumit. Joustava, venyvä ja tasapainoinen vartalo pystyy ottamaan vastaan rasitusta paremmin kuin kovaan treenin rääkätty, jäykkä ruumis.

Kehonhuoltoon lasketaan mukaan myös oikeanlainen ravinto sekä riittävä lepo. Kiire, pikaruoka, stressi ja älypuhelimen äärellä vietetyt pikkutunnit alkavat vääjäämättä näkyä ruumiissamme. Tasapainoinen ateriarytmi, riittävä veden juonti, kohtuulliset elämäntavat sekä tarvittava määrä unta tukevat urheilun lisäksi myös muuta elämää. Kehonhuolto edistää terveyttämme kaikilla elämänalueilla. 

Kehoa kannattaa huoltaa aktiivisella harjoituksella. Treeniä edeltävät ja seuraavat venyttelyt sekä kevyt liikunta kuten jooga, ovat hyviä tapoja huoltaa kroppaa treenaamisen yhteydessä. Jos oma osaaminen mietityttää, tai kehonhuoltoon on alkanut vasta nyt kiinnittämään huomiota, kannattaa hakeutua paikkakunnan kuntosalin tai ryhmäliikutapaikkojen kehonhuoltotunneille. Ne sopivat usein kaikentasoisille kuntoilijoille. 

Kehonhuoltoon oikeanlaiset tuotteet Kärkkäiseltä!

Kehonhuoltoon ja sen monipuolisiin tuotteisiin sinua opastaa Kärkkäinen. Tilaa terveyttä ja hyvinvointia edistävät tuotteemme Kärkkäisen verkkokaupan kattavasta valikoimasta. Älä enää laiminlyö itseäsi, vaan anna hyvälle ololle tilaa, niin sielussa kuin ruumiissa. Kärkkäisen verkkokauppa on valmis palvelemaan sinua missä päin maata tahansa, jokaisena vuorokauden tuntina.