Hiihto on suosittu talviliikuntalaji. Sen parissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Jotta kouluaikaisia pakko-hiihto-traumoja voidaan kumota, kannattaa hankkia juuri itselle sopivat, hyvät hiihtovarusteet. Hyvät hiihtourheiluvälineet tukevat hiihtoa ja tekee siitä mielekästä.

Hiihtäminen onnistuu jo pelkkien suksien, sauvojen sekä monojen avulla, mutta hauskempaa siitä saadaan hankkimalla juuri hiihtourheiluun soveltuvia tarvikkeita. Useat hiihtovälineiden valmistajat, kuten Fischer, tuovat hiihtourheiluun eri välineitä tukemaan aktiivista harrastamista. Kärkkäisen verkkokaupassa hiihtoharrastus on laajasti edustettuna runsaalla hiihtovälinevalikoimalla.

Hiihtäjä, muista nesteytys!

Juomapullo on urheilijan tärkein varuste. Sen avulla hän pystyy pitämään oman nestetasapainonsa hyvänä, vaikka urheilu rasittaisikin kehoa runsaasti. Nesteiden nauttiminen kesken treenin auttaa jaksamisessa sekä palautumisessa. Siksipä hiihtäjän kannattaa hankkia nesteiden nauttimista helpottava juomavyö, missä nesteet kulkevat mukavasti mukana.

Hiihtäjän juomavyö on vyötäröltä säädettävällä hihnalla oleva, napakka vyö, jossa kulkee mukana jopa yli litran nestemäärä. Joissakin malleissa nestesäiliön tilavuus on yhtenäinen, kun taas Rex valmistaa kahden erillisen pullon juomavyötä. Tässä mallissa on myös iso tarviketasku, johon hiihtolenkin ajaksi voi laittaa puhelimen tai avaimet varmaan talteen.

Hiihtäjän välineet pysyvät kunnossa

Hiihtoon tarvittavat välineet tarvitsevat hoitoa ja hyvää suojausta pysyäkseen kunnossa. Erilaiset suksipussit sekä sauvoille tarkoitetut suojat auttavat hiihtovälineiden kuljettamisessa sekä säilyttämisessä. Suksienpidikkeet ovat helposti käytettävissä pienen kokonsa ansiosta – ne voi sujauttaa lenkin ajaksi taskuun, ja niputtaa niillä sukset nätisti lenkin jälkeen.

Suksipussien valikoimasta löytyy yhden suksiparin pusseja sekä useamman, jopa 5-6 suksiparin pusseja. Usean parin suksipussi sopii etenkin kilpahiihtäjille, joilla kisamatkoilla on useammat sukset mukanaan. Myös sauvoille on omat pussinsa, jotta sauvat eivät kuluta suksien pintamateriaalia ollessaan samassa pussissa.

Lillsportin monosuojat ovat tarkoitetut hiihdon aikana käytettäviksi. Ne ovat tuulenpitävät sekä lämmittävät. Monosuojat ovat valmistetut vahvasta, kolmikerroksisesta kangasmateriaalista, joten ne kestävät ladun koviakin reunoja rispaantumatta. Monosuojat sopivat kaikkiin yleisempiin monoihin sekä siteisiin.

hiihtovälineisiin lukeutuvat myös voitelutarvikkeet sekä suksivoiteet. Kärkkäisen monipuolisesta valikoimasta löytyy niin aktiiviharrastajalle kuin harvemmin hiihtäjällekin runsas määrä erilaisia suksienhuoltotarvikkeita. Hiihtokauden alkaessa kannattaa tarkistaa suksien sekä muiden välineiden kunto, jotta osaa tilata juuri oikeat hiihtourheiluvälineet sekä varusteet talven laduille!