Lasten käsineet pelastavat monia pieniä sormia paleltumiselta. Lämpimät ja usein vedenpitävät käsineet ovat tärkeä osa lasten ulkopukeutumista. Olipa ulkovaatetus miten lämmin tahansa, kylmettynein sormin pihaleikit saavat jäädä, jos käsissä ei ole tarpeeksi lämmikettä.

Lasten käsineitä löytyy jokaiseen vuodenaikaan: toppakäsineet talveen, ohkaisemmat hanskat sekä kevyemmät kintaat syksyn sekä kevään ilmoille. Hyvät lasten käsineet pitävät kylmyyden poissa, mutta eivät ole liian hiostavat. Uutuutena lasten käsineissä on heijastinpinta, mikä on mukava keino näkyä pimeässä! Tällaiset ovat esimerkiksi suomalainen SK Finestin valmistamat heijastavat Going-käsineet.

Lasten käsineet pihaleikkeihin sekä urheiluun

Lapsille ja nuorille suunnatut käsineet ovat nykyään vallan toista, mitä ne olivat vielä muutama vuosikymmen sitten. Me nykyajan aikuiset muistamme ajan, jolloin pihalla leikittiin villalangasta kudotut käsineet kädessä. Lämpimät ne toki olivat – siihen saakka, kunnes kastuivat. Villakäsineet ovat onneksi vaihtuneet pehmoisiin toppakäsineisiin, joissa on usein vedenpitävä materiaali.

Pienemmät lapset käyttävät mielellään toppakintaita tai välikausikintaita, kun taas isommat pitävät sormikastyylisistä käsineistä. Kintaat ovat pienemmän lapsen huomattavasti helpompi pukea verrattuna sormikkaisiin sekä ne ovat usein lämpimämmät sormien lämmittäessä toisiaan. Isommat tykkäävät käyttää sormikkaita, sillä niiden kanssa leikkiminen tai pelaaminen on helpompaa, kun voi käyttää jokaista sormea erikseen.

Olipa käsineet millaiset tahansa, pääasia on, että niillä tarkenee – niin pihaleikeissä kuin urheilussakin. Urheiluun suunnatut lasten käsineet ovatkin usein pohjoismaalaisten valmistajien tuotantoa, sillä pohjolassa ymmärretään vaativien olosuhteiden aiheuttamat haasteet. Käsineiden tulee suojata pakkaselta, viimalta sekä myös toimia hiostamattomina leudoimmillakin ilmoilla.

Lasten käsineet valitaan vuodenaikojen mukaan

Voimakkaasti vaihtuvat vuodenajat näkyvät myös käsineiden käytössä. Talven toppakäsineet vaihtuvat kevättä kohden ohkaisempiin välikausikäsineisiin. Näitä välikausikäsineitä käytetään myös syksyn kylmyydessä. Välikausikäsineet ovat usein kevyesti topatut ja niiden tärkein ominaisuus on vedenpitävyys.

Hyvä vinkki esimerkiksi hiihto- tai laskettelureissulle onkin ottaa useammat käsineet mukaan. Aluksi, kun ei vielä hikoiluta on hyvä suojata kädet paksuimmilla toppakäsineillä ja sitten siirtyä käyttämään ohkaisempia käsineitä, mitä lämpimämmäksi olo tulee. Näin kädet eivät hikoile turhaan liian lämpimissä käsineissä. Urheilun loputtua voi sitten taas siirtyä käyttämään paksumpia käsineitä.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät lasten ja nuorten käsineet niin urheiluun kuin pihalle. Lämpimät kädet lämmittävät mukavasti koko kehoa, joten älä turhaan palele!