Pohjolan ilmasto tarjoaa autoilijallekin varsin monenlaisia sääolosuhteita. Ilmojen kylmetessä vaihdetaan talvirenkaat ja varustetaan auto muutenkin talvea varten. Auton moottorin lämmitys tulee ajankohtaiseksi, kun lämpötila laskee alle viiteen asteeseen. Auton sisätiloihin asennettava sisätilanlämmitin lämmittää tehokkaasti auton sisätilat ja lisää oleellisesti ajajan ja matkustajien matkustusmukavuutta.

Sisätilanlämmitin on sähkötoiminen puhallin, joka on varsin tervetullut keksintö purevilla pakkaskeleillä. Sisätilanlämmitin takaa sen, ettei autolla matkustavien tarvitse heilua ja hytistä, eikä pelätä sormien tai muiden jäsenten jäätymistä. Sisätilanlämmitin sulattaa lämmittämisen ohella myös auton ikkunat, mikä parantaa oleellisesti ajonäkyvyyttä ja on näin turvallisuustekijä liikenteessä. 

Sisätilanlämmitin on helppo asentaa

Markkinoilla on olemassa eri kokoisiin autoihin sopivat sisätilanlämmittimet ja tarvikkeet, joiden avulla sisätilalämmitin asennus onnistuu varsin helposti. Norjalainen Defa ja ruotsalainen Calix hallitsevat aika tasapäisesti lohko- ja sisätilanlämmitinmarkkinoita. Kummankin valmistajan tuotevalikoimaan kuuluvat lohkolämmittimet, letkulämmittimet, sisätilanlämmittimet ja tarvikkeet. 

Valmistajien valikoimaan on viime vuosina ilmestyneet myös älypuhelimilla ohjattavia lisälaitteita ja samaan järjestelmään kytkettäviä älylatureita auton akun lataamiseen. Erilaiset lohkolämmittimen johdot erottavat kilpailijat kuitenkin toisistaan. Lämmitysjohdot ovat erehdyttävän samannäköisiä, mutta eivät ole kuitenkaan yhteensopivia. 

Kun ostetaan uusi sisätilanlämmitin tai vaihdetaan vanha uudempaan malliin, mietitään usein onnistuuko sisätilalämmitin asennus omin voimin, vai pitäisikö työ antaa ammattilaisen tehtäväksi. Jos autossa on valmiina moottorinlämmitin ja sisähaaroitussarja, on Calix tai Defa -sisälämmittimen asennus varsin helppoa. 

Sisätilalämmittimen asennus onnistuu vaivattomasti perustyökaluilla. Sisätilanlämmittimet ja tarvikkeet tulevat samassa paketissa. Sisätilanlämmitin voidaan asentaa autoon sen mukana tulevan kiinnikkeen avulla joko keskikonsolin sivuun, hansikaslokeron alle tai jalkatilan sivuseinään. Sisätilanlämmitin suunnataan puhaltamaan hieman yläviistoon. Joissakin malleissa tulee mukana seinäkiinnikkeen ohella myös kätevä lattiajalka, jonka varassa sisätilanlämmitin osoittaa automaattisesti oikeaan suuntaan.

Lohkolämmittimet esilämmittävät auton moottoria

Lohkolämmittimet ovat perinteisiä moottorinlämmittimiä, joiden tehtävä on esilämmittää auton moottori. Näin esilämmitetty moottori käynnistyy paremmin, voitelu toimii välittömästi ja moottori kuluu vähemmän. Auton mallista ja iästä riippuen kyseeseen voi tulla myös säteilylämmitin tai letkulämmitin. Siinä missä lohkolämmittimet ja säteilylämmittimet esilämmittävät auton öljypohjaa tai moottorilohkoa, letkulämmittimet lämmittävät jäähdytysnestettä. 

Lohkolämmittimen asennus on ammattilaisille varsin helppo toimenpide. Kun lohkolämmittimen asennus hoidetaan ammattilaisen toimesta, voit olla varma, että asia tulee kerralla kuntoon ja pääset nauttimaan lämpimästä autosta. 

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät sopivat lohkolämmittimet, sisätilalämmittimet ja tarvikkeet autoosi. Valitse sopivat tuotteet haluamanasi aikana ja tilaa helposti kotiisi toimitettuna.