Laskettelureissulle, pulkkamäkeen tai ihan vain pakkaskelien ulkoiluun! Lasten ja nuorten toppahousut lämmittävät jalassa kaikissa tilanteissa! Hyvin istuvat toppahousut pitävät kylmän ja kostean loitolla, mutta antavat mukavasti tilaa liikkumiselle ja hauskanpidolle. Säätövaran ja joustavien henkseleiden ansiosta housut pysyvät menossa mukana kaikenkokoisilla – vauhdin hurmasta huolimatta. 

Ehjiin ja lämpimiin pakkaskelien vaatteisiin, kuten laadukkaisiin toppahousuihin investoiminen kannattaa. Ulkoilu on huomattavasti hauskempaa, mikäli takapuoli ei kastu hangessa tai sääret palellu koulumatkoilla. Aivan pieniä lapsia lukuunottamatta tenavilla on tapana nauttia joka vuodenajasta täysin siemauksin – liikkuen, leikkien ja riehuen. Siksi ulkovaatteidenkin kuntoa kannattaa seurata aika ajoin. 

Lasten toppahousut kuluvat käytössä – ja hyvä niin!

Kriittisiä paikkoja pikkuvesseleiden vaatetuksessa ovat peppu ja polvet. Pihamaalla kontatessa, puussa kiipeillessä ja jäisessä mäessä istuskellessa nuo paikat saavat helposti osakseen karheumaa, repeymiä ja reikiä. Kovin kuluneet ulkovaatteet on hyvä päivittää uusiin ja ehjiin. Kuluneet ulkohousut eivät enää ole yhtä lämpimät tai vedenpitävät kuin vastaavat ehjät. 

Pikkuiset kolhut ja kulumat kuuluvat lapsen elämään, siksi ainakaan vaatteiden kulumisen pelossa vauhdikkaitakaan leikkejä ei kannata kieltää. Leikki on lasten työtä ja vaatteiden tulisi kestää sitä, aivan niin kuin minkä tahansa työvaatteen. Kulumisen ja kasvun myötä ulkovaatteita joutuu kuitenkin päivittämään tiheään, uudet ulkoiluvaatteet lienevät paikallaan aina jokaisen kauden alussa. 

Lasten toppahaalari vai toppahousut ja takki?

Vanhemmat pähkäilevät usein lasten talvivaatteiden runsasta valikoimaa. Olisiko tarpeen hankkia toppahousut takkeineen, vaiko sittenkin yksinkertainen toppahaalari? Moni ratkaisee asian hankkimalla setin kumpaakin. Haalari ulkoleikkeihin ja päiväkodin pihaan, takki ja housut -yhdistelmä taas kaupungille, kauppoihin ja kyläilyreissuille.

Haalarin etuna on puettavuus – jopa taapero saa pienellä jumpalla haalarin ylleen. Lapsen pukeminen ei tunnu isolta haasteelta kotioloissa, mutta esimerkiksi päiväkodissa helpottaa huomattavasti, jos kaksikymmentä lasta saa kiskaistua ulkovaatteet edes osittain itsenäisesti päälle. Toppahaalari on mainio myös lumisissa ulkoleikeissä. Kylmä ja märkä lumi ei pääse vahigossakaan hiipimään selän puolelta sisään, kun päällä on jalosta kaulaan asti yhtenäinen puku. 

Takki ja housut ovat enemmän isompien lasten mieleen. Ne kuuluvat koululaisen univormuun ja koulun käytävällä seistessä yhdistelmä onkin usein helpompi pukaista päälle kuin haalari. Takki on kätevä myös autoillessa tai kauppareissuilla. Lämpimässä takin voi avata tai riisua kokonaan pois, ilman että koko haalaria täytyy roikottaa nilkoissa. 

Kärkkäisen valikoimista löydät lasten ja nuorten toppahousut edullisin hinnoin! Tutustu tarjouksiimme sekä ale-löytöihin – voit yllättyä iloisesti vaihtuvista, huimista tarjouksistamme!