Korvakorujen lumo ei haihdu – eikä ihme! Korvakoruilla on helppo piristää kasvojen ilmettä, tuoda pukeutumiseen vaihtelua ja kertoa omasta persoonasta. Lähellä kasvoja olevat korut huomataan aina ja korvakorut pääsevät oikeuksiinsa myös ulkovaatetuksen kanssa. Korvakorut pukevat kaikenikäisiä. Myös miehet saavat vaihtelua tyyliinsä heille suunnattujen korvakorujen avulla. 

Korujen käyttämien saattaa vaatia totuttelua. Sormukset eivät sovi käsillään työtä tekeville, riipus täytyy sovittaa passeliksi asuun ja käsirenkaat tai rintakorut jäävät odottamaan juhlakautta. Mutta korvakorut sopivat ylle tilanteeseen kuin tilanteeseen! Kauniit korvakorut eivät jää huomaamatta, sillä kasvojen lähellä olevat korvikset nappaavat väistämättä huomion. 

Miesten korvakorut ovat iso osa muodin historiaa

Ihmisillä on kautta historian ollut suuri estetiikan nälkä. Korvakorujenkin tarina ulottuu kauas ihmiskunnan alkuhämäriin ja kautta aikojen koruilla on ilmaistu asemaa ja vaurautta. Korut ovat toimineet rahan sijasta myös kaupankäynnin välineenä.

Suuret, kauniit korvakorut ovat korostaneen naisten naisellisuutta, mutta historiallisena aikana myös miehet ovat olleet korvakorujen suuri käyttäjäkunta. Korvia lävistettiin eri sysitä, usein uskonnollisiin rituaaleihin liittyen tai miehisyyden merkkinä. 

Korvakorut hävisivät vuosisadoiksi miesten muodista, mutta ilmestyivät taas takaisin viime vuosituhannen loppupuolella. Miesten korvakorujen uutta tulemista vauhditti merimiesten tapa pitää korua vain toisessa korvassa – se oli merkki siitä, että korun toinen puolisko odotti mielitietyn luona kotisatamassa.

Nykyisin erityisesti rock tai viikinki -tyyliin mieltyneet miehet ovat ottaneet korvakorut omikseen. Korujen paikka ei enää ole pelkästään korvalehdissä, vaan korvaa saatetaan lävistää useammasta kohtaa.

Nykypäivän korvakorut henkivät keveyttä ja trendikkyyttä

Kauas ei ole päästy muinaisajoista. Yhä tänäkin päivänä korumuotiin vaikuttaa Egyptin faaraot, viikinkiajan symbolit sekä suomalaisen esihistorian kuvamaailma. Nykyään koruissa on panostettu enemmän teknisiin ominaisuuksiin: korut eivät saa olla liian painavat, eikä korvareikiin pujahtavan osuuden haluta aiheuttavan allergista reaktiota. 

Korvakorut valmistetaan pääsääntöisesti arvometallista, kullasta, hopeasta, pronssista ja titaanista. Muodikkaiden design-korvakorujen riippuvat osat on voitu valmistaa mistä tahansa materiaalista, kuten nahasta, puusta tai muovista. Hauskat korvakorut tuovat pukeutumiseenkin iloa ja hilpeyttä!

Massiiviset korvakorut voivat olla haasteelliset arkikäytössä, eivätkä kaikki ylipäätään nauti näyttävien korvakorujen pitämisestä. Pienet ja hillityt nappikorvakorut kimmeltävätkin kauniina monen korvalehden kaunistuksena. Ne ovat sopiva vaihtoehto myös lapsille.

Upeat korvakorut jokaiseen makuun ja kukkaroon löydät netistä, Kärkkäisen laajasta valikoimasta! Tutustu kattavaan tarjontaan ja valitse omasi. Kärkkäisen verkkokauppa palvelee sinua aina, milloin ja missä päin Suomea tahansa.