Pipo on mainio päähine, sillä se sopii kaikille iästä, tyylistä tai säästä riippumatta. Pipon käyttö on onneksi lisääntynyt viimeisten vuosien aikana, ja mikä tärkeintä, myös nuoret ovat ottaneet piponkäytön omakseen. Enää ei päätä palele pakkasella!

Pipot tuovat miellyttävää lämmikettä päälle ja koko keholle. Pipoa voi käyttää heti ilmojen viiletessä, sillä eri materiaaleista valmistettuja pipoja löytyy runsaasti. Paksummat pipot ovat mainioita pakkasille, kun taas leudommilla säillä voi pukeutua kevyempään trikoopipoon. Pipoja valmistavat melkeinpä kaikki ulkovaatevalmistajat, joten meillä suomessa kotimaisia pipoja tarjoavat esimerkiksi Rukka, IcePeak sekä Svala of Finland.

Trikoopipo keväästä syksyyn

Trikoo on hiostamaton ja kevyt pipomateriaali. Trikoopipot ovat siksi todella suosittuja niin lasten kuin aikuistenkin käytössä. Sileäpintainen puuvillatrikoo tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, joten trikoopipo ei aiheuta iholle kutinaa, kuten esimerkiksi jotkut villapipot aiheuttavat.

Trikoopipoja löytyy niin yksivärisenä kuin myös kirjailulla kuosilla. Trikoopipojen suosio onkin siinnä, että niitä on helppo yhdistää muuhun vaatetukseen. Trikoopipossa yhdistyvät kestävyys sekä miellyttävä tyyli. Lisäksi se on sopiva niin keväällä, kesäillan viileydessä sekä pitkälle syksyyn käytettynä.

Talvipipot huokuvat lämpöä

Pörröinen, paksusta langasta kudottu pipo sopii kenen tahansa päähän. Paksu pipo tarjoaa käyttäjälleen suojaa talven pakkasilla. Useissa talvipipoissa on lisälämpöä tuova fleece sisusta. Useat pipovalmistajat tuovat lisälämpöä pipoon vielä korvaläpillä sekä karvareunuksella. Esimerkiksi Starling -pipot ovat erinomaisia kovien olosuhteiden pipoja.

Talvisissa asusteissa on se mukava seikka, että usein pipot, käsineet, kaulurit sekä kaulahuivit voi löytää yhteen kuuluvat keskenään. Useat valmistajat tuovat ihania asustesettejä markkinoille, joten talvipukeutumisen saa kivasti näyttämään yhtenäiseltä.

Talvipäähineiden materiaaleiksi valitaan usein luonnon villaa, alpakkaa tai merinovillaa. Näiden materiaalien ihoystävällisyys sekä lämmittävyys sekä hengittävyys ovat huippuluokkaa, joten ne ovat suosittuja niin lasten kuin aikuistenkin asusteissa.

Pipo tupsulla tai ilman

Jo useamman vuosikymmenen olemme tottuneet näkemään hauskan tupsun pipon laella. Välillä pipomuoti ei suosi tupsua, mutta aika-ajoin tupsu kuuluu oleellisena osana pipoon. Tupsun koko myös vaihtelee pipomuodin mukana.

Tupsullinen pipo on hauskan näköinen niin lasten kuin aikuistenkin päässä. Nykyään monet tupsut ovat valmistettu tekoturkiksesta, mutta ovat hyvinkin aidon turkiksen näköisiä. Eri värivaihtelut sekä tyyli luovat omaa ilmettään pipolle.

Hanki miellyttävää lämpöä talvea vastaan ja hanki Kärkkäisen verkkokaupasta ihanat pipot koko perheelle. Runsaasta valikoimasta löytyy pipoja niin lenkkipoluille kuin kaupunkipäiväänkin!