Pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kuura koristaa aamuisin kotipihaa. On aika kaivaa esiin talvikamppeet! Lasten talvikengät ovat yksi tärkeimpiä talvivarusteita. Edellisen talven kengät harvoin sopivat enää seuraavana vuonna. Lapsen jalkaa kasvaa nopeaa, ja kengissä on syytä olla mukana aina kasvunvaraa vähintään puolitoista senttiä. Kenkien tulisi myös olla ehjät sekä sisä- että ulkopuolelta. Näin varmistetaan lämpimyys sekä mahdollinen vedenpitävyys. 

Millaiset ovat hyvät lasten talvikengät? 

Hyvien kenkien ominaisuudet ovat osaltaan toki makukysymyksiä, mutta talvikengän tulisi olla yksiselitteisesti lämmin. Lasten talvikengissä tulisi olla kasvunvaraa noin puolitoista senttiä, mutta jos lapsi käyttää talvisin villasukkaa, kasvunvaraa voi olla tätäkin enemmän. Lasten kenkien kokotaulukko antaa hyvää osviittaa oikeanlaisen jalkineen valintaan.

Talvikenkiä on sekä varrellisina että varrettomina, joista varrelliset suojaavat parhaiten nilkkaa lumelta ja kylmältä. Varrellinen saattaa aiheuttaa kuitenkin ähellystä toppahousujen kanssa, joten jos asuinseudulle ei ole odotettavissa talvikausina lumisateita, saattavat varrettomat voittaa puettavuudessaan varrelliset.

Talvikenkien kiinnitys riippuu kengän mallista. On vetoketjullisia, tarrakiinnityksellä varustettuja, joustavalla nauhalla olevia sekä kenkiä, joihin jalka pujotetaan ilman kiinnityksiä. Tiukempi kiinnitys toki pysyy parhaiten mukana lapsen peuhatessa, mutta aivan taaperoita lukuunottamatta lapsen tulisi osata pukea talvikengät itse. 

Gore-tex-pintaiset talvikengät pitävät kylmän lisäksi kosteutta. Jos koko talvi kuluu värjötellessä pakkasen puolella, vedenpitävää ominaisuutta ei välttämättä tarvita. Mutta mikäli mittari talven aikana hivelee plusasteita, vedenpitävyys voi olla aivan aiheellinen ominaisuus. Gore-tex tosin näkyy myös kengän hinnassa, eikä vedenpitävyys enää ole voimassa, mikäli kenkä kuluu käytössä tai hankautuu rikki sisäpuolelta.

Miten valita nuorten talvikengät?

Nuorten talvikengissä pätevät samat omaisuudet kuin lasten talvikengissä. Nuorille on tosin kehittynyt jo oma maku, jota aikuisen kannattaa herkällä korvalla kuunnella. On aikuisen tehtävä valita nuorelleen sopivat, laadukkaat ja lämpimät kengät. Nuorten oma mielipide on kuitenkin arvokas ja aina kuuntelemisen arvoinen. 

Vanhemman mielessä voivat väikkyä hyvät ja turvalliset, kotimaiset Kuomat mutta nuori saattaa itse haaveilla muotilehtien monella tapaa viileistä merkkikengistä. Onneksi myös nuorten talvikengissä on runsaasti valinnanvaraa, joten osapuolilla on hyvät mahdollisuudet päätyä molempia miellyttävään kompromissiin. 

Lasten ja nuorten kengät talveen löydät helposti netistä, Kärkkäisen verkkosivujen kautta! Tutustu valikoimaan ja tilaa suomalaisiin keleihin sopivat laadukkaat jalkineet aina edulliseen hintaan! Kärkkäinen on valmis palvelemaan sinua aina silloin, kun itsellesi parhaiten sopii. Jokaisena päivänä, mihin tahansa aikaan vuorokaudesta.