Hyvät hiihtokäsineet pitävät kädet lämpiminä, mutta eivät hiosta kovassakaan menossa. Ne hengittävät ja tuntuvat miellyttäviltä alkusivakoinnista loppurutistukseen saakka. On mukava keskittyä vain vauhdin hurmaan ja ohikiitäviin talvimaisemiin, kun varusteet ja vaatetus ovat kunnossa. Parhaat hiihtohanskat kestävät hyvin käyttöä, kuivuvat lenkin jälkeen nopeasti ja mikä tärkeintä, niillä saa tukevan otteen sauvoista.

Monen suomalaisen suosituin talviharrastus on eittämättä hiihto. Rakastamme nopeaa menoa luistelutyylillä tai valmiin ladun vetovoimaan. Sisukkaat umpihankihiihtäjät hakevat hiihtoharrastuksesta ennen kaikkea elämystä. Ja mikä voisikaan olla hurmaavampaa, kuin meren jäällä avautuva talvimaisema helmikuun kirkkaassa talviauringossa. Puhumattakaan pohjoisen Suomen loputtomista laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksista!

Nautinnollisen hiihtohetken varmistaa asianmukaiset varusteet. Hiihtovaatteet, kuten erinomaisen lämpimät ja tyylikkäät hiihtokäsineet löydät Kärkkäisen verkkokaupan kautta.

Hiihtokäsineissä ei saa tulla vilu tai hiki

Hiihtokäsineet lämmittävät hiihtäjän sormia kovallakin pakkasella. Kilpahiihtäjien kovassa vauhdissa vilu tulee harvoin, mutta satunnaiselle sivakoitsijalle kylmät sormenpäät ovat tutumpi ongelma. Monet ovat löytäneet avun ns. rapuhanskoista, eli käsineistä, jossa on kolme erillistä sormien paikkaa. Kolmen sormen hiihtohanskassa on lapasten ja hanskojen parhaat puolet yhdessä: sormet pysyvät kimpassa lämpimämpinä, mutta pito on parempi kuin tavallisessa lapasessa. 

Pakkasilla on aina haasteellista arvioida tarvittavan vaatetuksen määrää, eikä siihen ole olemassakaan yhtä oikeaa nyrkkisääntöä. Jos meno on kovaa, paksuilla kamppeilla tulee hiki niin että litisee. Toisaalta liian vähäinen vaatetus taas vie nautinnon pois liikunnasta kokonaan. Oma vauhti on ratkaiseva tekijä: kovaan vauhtiin vähemmän, verkkaiseen tahtiin enemmän vaatetta. Paksummat käsineet toimivat, kun pääasiassa on maisemasta nauttiminen. Ohuemmat hanskat taas sopivat himohiihtäjän käsiin paremmin.

Hiihtohanskat ovat hiihtovaatteiden piste i:n päälle

Mielipiteitä hiihtovaatteista jaetaan tiuhaan hiihtokauden alkaessa. Toinen vannoo uusimpien teknisten ominaisuuksien nimiin, toinen luottaa hyvin palveleviin luottovaatteisiin. Vaikka hiihtotakki kestäisikin menon muassa kaudesta toiseen, joutuvat käsineet kovemmalle koetukselle ja tästä syystä niitä joutuu päivittämään suhteellisen tiheään.

Rikkinäisissä tai kuluneissa hiihtohanskoissa lämmönpitävyys tai miellyttävyys ei enää ole ykkösluokkaa. Käsineitä joutuu todennäköisesti pesemään tiheään, ja jatkuva pesu kuluttaa vaatetta nopeasti. Hanskat ovatkin käyttötavaraa, joiden kuntoa kannattaa seurata kriittisesti pitkin talvea. 

Tervetuloa Kärkkäisen verkkokauppaan tutustumaan valikoimaamme laadukkaita hiihtohanskoja- ja käsineitä! Hiihtohanskat aikuisille ja lapsille löydät saman katon alta helposti ja nopeasti. Selaa valikoimaamme ja tilaa omasi. Kärkkäiseltä löydät talven parhaat varusteet ympäri vuoden!