Kun tarvitset sähkövirtaa vaikka mökin pihatöihin, puutarhan tunnelmalliseen valaistukseen tai pihan jouluvaloille, tavallinen jatkojohto ei välttämättä sovellu ulkotiloihin. Laadukas jatkojohto ulkokäyttöön on varma valinta ja hyödyllinen ostos, koska ulkojatkojohtoa voidaan käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissakin. 

Kuten yleisesti tiedetään, jatkojohto on sähköjohto, josta käytetään myös nimitystä jatkoroikka tai roikka. Jatkojohdon toinen pää kytketään pistorasiaan urospuolisella pistokkeella ja vastaavasti roikan toisessa päässä on yksi tai useampia pistokkeita, joihin pihan työkoneet, pihavalot tai vaikka uima-altaan pumpun pistoke voidaan kytkeä. 

Sopivan mittainen ulkojatkojohto lisää pihan pistokepaikkoja

Ulkojatkojohto ratkaisee ongelman, kun pihavalojen pistoke ei yllä pistorasiaan tai tarvitset lisää pistokepaikkoja puutarhavalaistusta varten. Karavaanari voi tarvita myös säänkestävää jatkojohtoa ulos, joka tuo virtaa niin asuntovaunu-, asuntoauto- kuin veneilykäyttöönkin. 

Ulkojatkojohto tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan, jolloin johdon pituus, IP–luokitus, johtimen ala, sekä kulutus- ja pakkaskestävyys voidaan määritellä. Kärkkäisen verkkokaupan valikoimasta löydät laajan valikoiman eri hintaluokan ulkojatkojohtoja, joista pystyt valitsemaan sopivan mittaisen ja mallisen vaihtoehdon. 

Kun valitset jatkojohtoa ulos, kannattaa ensimmäisenä määritellä tarvittavien pistokkeiden määrä. Laadukas jatkojohto ulos on maadoitettu ja sen suojausluokitus on vähintään IP44 eli se on ulkokäyttöön hyväksytty ja roiskevesitiivis. Ulkojatkojohto on varustettu itsestään sulkeutuvilla suojuksilla, jotka pitävät pistokkeet kuivina ja puhtaina. 

Jatkojohto on ulkovaipaltaan yleisesti kumiseosta, joka takaa mainion säänkestävyyden Suomen syksyn sateista aina kiperimpiin paukkupakkasiin asti. Jatkojohdot ulkokäyttöön kestävät mainiosti kulutusta, öljyä ja auringon UV–säteilyä.

Paksumpi jatkojohto ulos kestää kovempaakin kuormitusta

Kovempaa kuormitusta vaativaan käyttöön, kuten lämmitykseen kannattaa valita suuremman johtimen poikkipinta–alan omaava jatkojohto ulkokäyttöön. Normaalia paksumpi jatkojohto kestää paremmin käyttöä ja läpäisee enemmän virtaa. 

Kytkimellä varustettu ulkojatkojohto lisää roikan käytettävyyttä entisestään. Puutarhan valot, pihakuusen tunnelmalliset jouluvalot tai remonttikohteen valaistus ja lämpöpuhaltimet voidaan näin kätevästi sammuttaa napin painalluksella.

Kärkkäisen verkkokaupan laajasta valikoimasta löytyy myös karavaanareille sopiva jatkojohto ulkokäyttöön. Maadoitettu kumipintainen jatkojohto soveltuu niin sisä- kuin ulkotiloihin. Roiskevesitiiviin jatkojohdon toisessa päässä on 3–napainen urosliitin ja toisessa päässä 3–napainen naarasliitin. Valikoimasta löytyvän sopivan adapterin turvin jatkojohto voidaan helposti kytkeä myös normaaliin pistorasiaan. 

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy sopiva jatkojohto ulkokäyttöön tarpeestasi riippumatta. Suojamaadoitettu ja Suomen karujakin sääoloja kestävä monipuolinen jatkojohto tuo tarpeellisen määrän suojattuja pistokkeita vaikka kauniin pihasi tunnelmalliseen syysvalaistukseen. Pitkä jatkojohto ulos tuo sähkönsaantiin ratkaisun, kun pistorasia sijaitsee pidemmänkin matkan päässä. Valitse Kärkkäisen verkkokaupasta sopiva jatkojohto ja tilaa vaivattomasti kotiisi toimitettuna.