Ulkokäyttöön tarkoitetut kaapelikelat ovat monipuolisia pihan, puutarhan, remontin ja ulkorakennusten apulaisia. Niillä sähkön saa vedettyä siististi ja nopeasti ilman hankalia, tuhannelle solmulle pyörähtäviä jatkojohtoja. Kaapelikelaan saa kytkettyä kerralla useamman sähkölaitteen.

Tuttu juttu pitkän jatkojohdon kanssa: kun työt pitäisi aloittaa, johtonippu löytyy tuhannen punneilla ja miljoonalla solmulla varustettuna jostain autotallin perältä. Työt odottavat, kun ensiksi roikkaa aletaan vetämään suoraan ja selvittämään. Älä enää tuskaile hankalien jatkojohtonippujen kanssa. Kaapelikelat ulkokäyttöön tilaat helposti ja vaivatta Kärkkäisen kautta.

Jatkojohdot sisälle ja ulos

Ulos tarkoitetut jatkojohdot tunnistaa usein väristä: ulos mustat, sisälle valkoiset. Ulkokäyttöön tarkoitetut jatkojohdot ovat kumieristettyjä ja usein läppäkannellisia. Valkoiset sisäroikat eivät ulos kuulu, ei edes siinä tarkoituksessa, että sisältä viedään sähköä pihalle, esimerkiksi jouluvaloja varten. Parempi idea on pyytää sähkömiestä pyörähtämään pihamaalla. Näin jouluvalot saavat turvallisen kytkennän.

Sisäkäyttöön tarkoitetut jatkojohdot eivät kestä pakkasta, vettä tai paistetta ulkoroikkien tavoin. Pahimmassa tapauksessa ne aiheuttavat ulkona oikosulun tai tulipalon. Niitä voi kuitenkin pitää tiloissa, jotka jäävät osaksi vuotta kylmilleen, kuten kesämökeillä. Jos mökkiä lämmitetään talvella pitkän kylmillään olon jälkeen, kannattaa kytkemistä odottaa pari tuntia jatkojohtojen ja muiden sähkölaitteiden kanssa, jotta kylmän kondensoiva kosteus pääsee haihtumaan laitteiden pinnasta.

Kaapelikelat on näppärä purkaa ja pakata

Pihalla tai muissa ulkotiloissa jatkojohtoa joutuu usein vetämään pitempiä matkoja kuin vaikkapa sisällä huoneessa. Jatkojohtoa ei ole kuitenkaan hyvä asentaa kovin pitkäksi jonoksi. Alkuperäisen jatkojohdon kuormitus voi käydä liialliseksi ja seurauksena on ylikuumenemisvaara.

Jos pitkälle jatkojohdolle on toistuvaa tarvetta, paras vaihtoehto on siisti, helposti pakattava ja kuljetettava kaapelikela. Kaapelikelaan sisältyy tavallisesti useampia ulostuloja, joten se on erinomainen laite pihalle ja remonttikohteisiin. Kaapelikeloja on saatavina eri pituuksilla, noin 20 metristä aina jopa 50 metriin.

Kaapelikelan käyttö on helppoa: vetäise kelan pää sähköpistokkeeseen ja rullaa tarvitsemasi määrä jatkojohtoa käyttökohteen liepeille. Käytön jälkeen johdon voi kelata siistiin rullaan kelan ympärille, näin roikka pysyy ryhdissään, eikä väänny punneille tai solmuun. Jos käytät kelajohtoa useammalla laitteella, pura johto kelalta kokonaan, jotta laitteiden kuormitus ei kuumentaisi tai vahingoittaisi kerällä olevaa johtoa.

Unohda temppuilut loputtomien roikkien letkassa. Helppokäyttöiset kaapelikelat, sekä muut jatkojohdot ulko- tai sisäkäyttöön saat vaivatta kotiisi tai työmaalle Kärkkäisen verkkokaupan kautta. Tutustu valikoimaan ja tilaa – Kärkkäisen verkkokauppa palvelee sinua vuodenajasta tai vuorokauden tunneista riippumatta!