On paljon mukavampaa istahtaa työpöydän äärelle kirjallisten tehtävien tai läksyjen äärelle, mikäli askaretta valaisee kunnollinen pöytävalaisin. Pöytävalaisin voi toimia tehokkaana työvalona tai tunnelmanluojana oleskelutiloissa.

Valaistus on tärkeä osa kodin viihtyvyyttä. Kunnon työvaloa tarvitaan paperi- ja käsitöihin, olohuoneen televisionurkkaukseen taas on mukava sijoittaa himmeä tunnelmavalaisin. Pöytävalaisimia voi sijoitella eri puolelle oleskelutiloja, näin valaistusta on helppo muunnella tarpeen mukaan mieleisekseen. Pöytävalaisimet kaikkiin tarkoituksiin löydät Kärkkäisen valikoimista!

Pöytävalaisin on tehokas työvalo

Koululaisen kotitehtävät tai opiskelijan esseet sujuvat paljon miellyttävämmin, mikäli silmiä ei tarvitse siristellä ja tekstiä tihrustella huonon työvalon vuoksi. Samoin piirtelyt, askartelut ja muut käsityöt ovat mukavampaa toteuttaa, kun työnsä jäljen näkee selvästi.

Hyvästä työvalosta nauttivat jo aivan pienet piirtelijät värityskirjoineen ja piirustuspapereineen. Riittävä valo kannustaa jatkamaan silmän ja käden yhteistyöharjoitusta – näin pöydän äärellä työskentelystä luodaan jo varhain kuva mukavasta, rentouttavasta ja miellyttävästä toiminnasta.

Kirkasvalolaite torjuu kaamosta

Pitkinä ja pimeinä talviaamuina tuntuu joskus, etteivät aivot herää lainkaan uuteen päivään. Moni on löytänyt apua talven kaamokseen kirkasvalolampuista. Kirkasvalolamppu on normaalia valaisinta kirkkaampi, valomäärältään vähintään 2 500 luksia. Kirkasvalolaite pyrkii matkimaan auringon tuottamaa valoa, tosin ilman ultraviolettisäteilyä.

Kirkasvalolaitteen alla ei ole tarkoitus paistatella koko päivää, usein noin puoli tuntia päivässä riittää. Valoa ei pidä katsoa suoraan kohti, vaan sen on tarkoitus valaista epäsuorasti, kuten auringonkin. Paras hetki kirkasvalolaitteen tarjoamalle ”hoidolle” on heti aamulla, esimerkiksi aamukahvia juodessasi. Näin valo virittää heti aamusta uuteen, energisempään päivään. Lue lisää kirkasvalolaitteen hyvistä ominaisuuksista tästä ET-lehden artikkelista.

Pöytävalaisin oleskelutiloihin

Kukaan ei pidemmän päälle viihdy tilassa, jonka ainoana valonlähteenä on kovaa valoa langettava kattovalaisin. Pöytävalaisimilla ja muilla tunnelmavalaisimilla luot pehmeää tunnelmaa, jossa kelpaa seurustella ystävien ja perheen kesken, lueskelle kirjaa tai katsella televisiosta lempisarjaa.

Pöytävalaisimen voi sijoittaa omalle sivupöydälleen, kirjoituspöydän päälle, tietokoneen viereen tai ruotsalaiskotien tapaan ikkunalle. Tunnelmaa luovien pöytävalaisimien ei ole tarkoituskaan olla kovin tehokkaita – ne pikemmin karkottavat pimeyttä kuin antavat tehokasta työvaloa.

Jos nautit sohvalla lukemisesta tai käsitöistä, valaisimen täytyy olla hieman tunnelmavaloa tehokkaampi. Olohuoneeseen ei välttämättä sovi kliininen työvalo, mutta pöytävalaisinten valikoimasta löytyy variaatioita niin paljon, että jokaiseen työhön ja tunnelmaan on helppo löytää omansa.

Osta pöytävalaisin helposti netistä, Kärkkäisen verkkokaupan kautta. Laadukkaat tuotemerkit, kuten Innolux, Nordlux tai Airam saat kotiovellesi taatusti kilpailukykyiseen hintaan! Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Kärkkäisen verkkokauppa palvelee sinua aina, kaikkialla Suomessa!