Lämpö on mukavan elämisen perusedellytys. Kodikaskin asunto on kalsea, jos huoneilma on liian alhainen, joten etenkin talviaikaan lisälämmitystä kannattaa harkita liian viileässä asunnossa. Sähköllä toimivat lämmittimet nostavat nopeasti huoneilman lämpötilan mukavaksi. Sähkölämmittimet sopivat mainiosti joko lisälämmönlähteiksi tai pelkästään sähköllä lämpiäviin asuntoihin.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät tehokkaita suomalaisen Enston valmistamia sähkölämmittimiä eli sähköpattereita. Niiden avulla toteutat helposti lämmityksen niin kotiin kuin mökillekin. Sähkölämmittimen tekniikka on yksinkertainen, minkä ansiosta pistotulpallisen sähkölämmittimen asentaminen ja käyttöönotto on todella helppoa.

Sähkölämmittimen valinta

Oikea mitoitus on avainasemassa sopivan lämpöpatterin löytymisessä.

  • Huoneen koko vaikuttaa siihen, kuinka tehokkaan lämmittimen se tarvitsee. Usein reilumman kokoiset huoneet vaativat useamman lämmittimen
  • Lämmittimen teho (W) valitaan huoneen neliömäärän mukaan. Yhdelle neliölle lasketaan noin 60-65 W lämmitystehoa Suomen olosuhteissa. Mikäli huonekorkeus on normaalia reilumpi, wattimäärää voidaan lisätä neliötä kohden.
  • Matalaenergiataloissa wattimäärä voi olla alhaisempi normaalin verrattuna.

Sähkölämmittimen ulkoinen koko valitaan asennuspaikan mukaan.

  • Sähkölämmittimet ovat tapana asentaa ikkunan alapuolelle, jotta ikkunasta tuleva kylmempi ilma ei jäähdytä huoneilmaa. Sähkölämmittimen leveys kannattaa valita ikkunan leveyden mukaan.
  • Mikäli sähkölämmitin tulee muualle, kuin ikkunan alle, sen ympärille on jätettävä reilusti vapaata ilmatilaa turvallisuuden sekä tehokkaan lämmönkierron takia.

Pistotulpallinen vai kytkentärasialla oleva lämmitin?

  • Kiinteään sähkölämmittimen asentamiseen kannattaa valita kytkentärasialla oleva lämmitin. Useimmissa sähkölämmitystaloissa ikkunoiden alla on valmiiksi asennettuna kytkentärasia, johon lämpöpatteri voidaan liittää.
  • Kytkentärasia-asennus suositellaan jättämään aina ammattilaisen tehtäväksi.
  • Satunnaiseen lämmitystarpeeseen kannattaa suosia pistotulpallista lämmitintä, jotta sen käyttö olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Väliaikaiseen ja nopeaan tarpeeseen voidaan ottaa käyttöön myös tehokkaat puhallinlämmittimet sähkölämmittimen avuksi.

Sähkölämmittimen kiinnitysmekanismi käyttökohteen mukaan.

  • Mikäli sähkölämmitin kiinnitetään pysyvään, jatkuvampaan käyttöön, se kannattaa asentaa seinäkiinnittimillä. Useimmissa sähkölämmittimissä on vaihtoehtona lämmittimeen sopivat seinäkiinnikkeet tai jalkakiinnitys.
  • Väliaikaiseen tilojen lämmittämiseen kannattaa valita jalallinen patterimalli, jolloin lämpöpatterin paikkaa voidaan helposti muuttaa.

Tärkeää tietoa sähkölämmittimen hankkijalle: Sähkölämmittimet jaotellaan eri IP-luokkiin, mikä tarkoittaa eurooppalaista luokitusjärjestelmää eri sähkölaitteille. Tämä tarkoittaa sähkölaitteen pölyn- sekä kosteuden sietoa. Kaksinumeroisen luvun ensimmäinen luku tarkoittaa pölynsietoa ja toinen luku kosteudenkestoa. Mitä korkeammat luvut ovat, sen paremmin se kestää pölyä tai vettä. Kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin ja varastoihin tulee käyttää korkean luvun omaavia lämpöpattereita.

Älä palele talvella turhaan, vaan hanki Kärkkäisen verkkokaupasta tahokkaat sähkölämmittimet kylmien ilmojen varalle. Energiatehokkaat lämmittimet lisäävät huomattavasti asumismukavuutta sekä asunnon kodikasta tunnelmaa!