Pimenevät syysillat ovat tunnelmallisia, mutta toki myös joskus hiukan pelottavia. Etenkin silloin, jos kotipihaa ei ole valaistu kunnolla, saattaa mielikuvitus herättää pelkotiloja pienemmästäkin rasahduksesta. Ulkovalaistus edistää pihamaalla viihtymistä myös pimeään aikaan ja luo sopivasti turvallisuutta.

Seinäkiinnitteiset ulkovalot ovat helppo asentaa melkeinpä minne tahansa tasaiselle pinnalle, joten niillä voi luoda tunnelmaa ja turvallisuutta niin talon kuin piharakennustenkin seiniin kiinnitettyinä. Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitellut Konstsmide-pihavalaisimet valaisevat monia suomalaisia koteja sekä piharakennuksia. Pihavalaistuksen painopiste on nykyään energiapihissä led-valaistuksessa, joten ulkovalojen käyttö ei lisää merkittävästi kodin energiakuluja.

Seinävalot pihalle kodin tyyliin

Ulkoseinävalot voidaan hankkia kodin tyyliin sopiviksi. Nykyään on saatavilla niin moderneja, perinteisiä kuin vanhanaikaisiakin pihavaloja. Omaan kotiin ulkoseinävalot kannattaa siis hankkia kodin rakennustyyliä mukailevasti, jotta yleisilme on harmoninen ja huoliteltu. Ulkoseinän koko sekä talon tyyli määrittelee, montako seinävalaisinta kannattaa yhdelle seinälle asentaa.

Tanskalainen Nordlux valmistaa tyylikkään elegantteja ulko- ja pihavalaisimia, jotka sopivat mainiosti niin maaseudun kuin kaupunkienkin kotien seiniin. Hillitty muotokieli tekee valaisimista keveän näköisiä sekä tarjoaa runsaan määrän valoa seinälle sekä ympäristöön. Itseä miellyttävään valosarjaan voi hankkia edullisesti niin ulkoseinävalot kuin pylväsvalaisimetkin. Tällöin ulkovalaistus on mukavasti yhtenäinen sekä tyylikäs.

Ulkovalaisin liiketunnistimella on miellyttävä käytössä

Liiketunnistin ulkovalot ovat mainio tapa säästää sähköä. Liiketunnistimella toimivat ulkovalot eivät ole päällä silloin, kun valaisin ei havaitse liikettä edessään. Esimerkiksi silloin, kun kotipihalla ei oleskella, liiketunnistimella varustettu valaisin sammuu. Usein jo vähäinenkin liike saattaa aktivoida valaisimen, mikä koetaankin turvalliseksi, koska se estää kutsumattomia vieraita tulemasta pihalle.

Liiketunnistin valaisin on erinomainen esimerkiksi autokatoksessa tai auton säilytyspaikalla pihalla. Valaisin valaisee vain sen ajan, kun ajat autolla katokseen tai kun tulet autolle. Liiketunnistin valaiainta ei tarvitse lähtiessä itse kytkeä pois päältä, sillä se sammuu itsestään määritellyn ajan kuluttua.

Ulkovalaisin liiketunnistimella toimii hyvin myös kylmissä ulkovarastoissa. Ulkovalaisimet ovat suunniteltu niin, että ne kestävät pohjoisen kovatkin pakkaset, joten kylmissä varastoissa ja pihavajoissa on parempi käyttää säänkestäviä valaisimia. Liiketunnistimella oleva valaisin takaa sen, että varaston valot eivät unohdu turhaan päälle.

Ulkovalaisimet Kärkkäiseltä

Kaipaako kotisi tai piharakennuksesi edullista ilmeen piristämistä? Kaipaatko turvallisuutta lisäävää valoa pimeisiin iltoihin? Kärkkäisen verkkokaupasta löydät helposti ja edullisesti avun pihan pimeyteen. Ihanat ulkoseinävalaisimet tekevät kodistasi kodikkaan näköisen sekä ne lisäävät pihalla liikkumisen turvallisuutta. Tyylikäs ja viihtyisä koti saa olla näkyvä myös pimeään vuodenaikaan!