Miesten sisäpeli- ja treenikengät joutuvat säännöllisesti ankaraan kulutukseen. Siksi kenkien kuntoa tulisi tarkkailla säännöllisesti ja vaihtaa kuluneet kengät uusiin. Muista, etteivät vanhat lenkkikengät kuulu kuntosalille tai pelihalliin!

Lenkkikengät eivät sovi kuntosalille

Turvallisuussyistä hallitiloihin ja kuntosalille kannattaa valita omat, juuri näihin toimintoihin varta vasten suunnitellut jalkineet, jotta jalka saisi tarvitsemaansa pitoa ja tukea. Vaikka kenkiä ei ole mitään syytä omistaa kokonaista kokoelmaa, on syytä muistaa, että eri urheilulajeissa vaadittavat liikkeet vaativat omanlaisensa jalkineen.
 
Vanhat lenkkarit tulisi pitää kokonaan poissa sisäliikuntaan varatuista tiloista jo siitäkin syystä, että kuluneet kengät jättävät hallin lattiaan ikäviä jälkiä tai kengän pohjaan jääneiden pikkukivien aiheuttamia naarmuja. Mikäli urheilukengissäsi on vaalea pohja tai merkintä siitä, että pohja ei jätä jälkiä lattiaan (”non marking”) voi niillä kävellä myös hallitiloissa. Edellyttäen tietenkin, ettet ole marssinut niillä ulkotiloissa, tai jos olet, olet kuitenkin hangannut pohjat tai siistinyt kengät pesukoneessa puhtaiksi.

Kuntosaliharjoitteluun tarkoitettu treenikenkä on tyypillisesti tasaisen, päältä vahvistettu ja suunniteltu erityisesti sivusuuntaisia liikkeitä varten. Sitä ei ole juoksukengän tavoin ajateltu eteenpäin menijäksi, päinvastoin. Salikengän tulisi pikemminkin antaa vakautta raskaita liikkeitä ja reilua painoa ajatellen. Mikäli harrastat painonnostoa tai raskaammat painot ovat salilla kovassa käytössäsi, kannattaa satsata tukeviin painonnostokenkiin.

Tasainen pohja varmistaa sen, että pysyt paikoillasi kovankin painon alla. Juoksukengän pyöristetty pohja tuo treeniin epävakautta, mikä johtaa huonompaan suoritukseen, tasapainon horjumiseen ja pahimmassa tapauksessa jopa vammoihin. Treenikenkää voi kuitenkin käyttää juoksemiseen, mutta vain salin juoksumatolla. Epätasaiseen mastoon tai kovalle asvaltille salikengät eivät kuulu.

Sisäpelikengät kuuluvat liikuntahalliin

Sisäpelikengissä tulisi olla pitävä pohja ja riittävä vaimennus. Sisätiloissa lattia on usein liukas ja kova, joten alustaan sopiva pohja tukee parhaiten jalkaa, antaen näin varmuutta ja turvaa treeniin. Sisäpelikengät kuluvat kovassa käytössä melko pian, joten jalkineiden säännöllinen tarkistaminen on paikallaan. Mikäli varvas paistaa läpi tai pohjassa ei enää ole samaa pitoa kuin ennen, kenkä tulisi vaihtaa uuteen.

Uusi treenikenkä kannattaa hankkia mielummin ennemmin kuin myöhemmin. Näin voit käyttää hetken aikaa vanhaa ja uutta paria rinta rinnan, vaihdellen treenistä toiseen. Näin kenkä asettuu paremmin jalkaan eikä kipeitä hiertymiä pääse herkästi syntymään. 

Treenikengät voi huuhtaista vilpoisalla vedellä tarpeen tullen puhtaaksi. Mikäli haluat pestä sisäpelikengät koneessa, sekin onnistuu. Useimmat treenikengät kestävät hyvin konepesua, mutta varmista pesuohjeet kuitenkin jalkineen tuotetiedoista. Lue kokotaulukko-sivustolta lisää vinkkejä kenkien pesusta pesukoneessa.

Miesten treenikengät sekä sisäpelikengät saat nopeasti ja edullisesti Kärkkäisen verkkokaupan laajasta valikoimista. Tutut urheilumerkit kuten Asics, Adidas, Nike tai Puma sekä muut laatumerkit tilaat verkkosivuiltamme taatusti kilpailukykyiseen hintaan!