Metsästystakit ovat ihanteellinen valinta paitsi metsälle myös kalastukseen, samoiluun, veneilyyn ja muuhun ulkoiluun. Vedenpitävä ja lämmin metsästystakki suojaa käyttäjäänsä niin tihkusateessa ja kolean aamukasteen keskellä kuin kosteissa vesistöissäkin. 

Sumuisen syysaamun koleudesta nauttii, kun yllä on lämmin ja mukava metsästystakki. Tutustu Kärkkäisen tarjontaan ja valitse omasi tuttujen laatumerkkien joukosta. Kärkkäinen tarjoaa metsästystakit sekä miehille että naisille selvästi kilpailukykyiseen hintaan! 

Tilavat ja kevyet metsästystakit

Tilavat taskut antavat suojan patruunoille, papereille, puhelimelle ja muulle tarvittavalle välineistölle. Uuteen vaateteknologiaan nojaavat metsästystakit ovat kuitenkin miellyttävän keveät päällä, joten niinden kanssa on helppo liikkua jahdin jokaisessa vaiheessa. Gore tex -ominaisuuksien ansiosta metsästystakki toimii loistavasti säällä kuin säällä. Kevyt softshell on paras vaihtoehto lämpimiin syysilmoihin tai kylmemmillekin keleille, mikäli alla on lämmittävä vaatekerros. 

Topattu metsästystakki lämpöä pitävine ominaisuuksineen on oivallinen vaihtoehto talveen ja kylmille ilmoille. Pakkastakki pitää metsästäjän lämpimänä passissa mutta antaa hyvin liikkumatilaa aseen käsittelyyn ja muuhun liikkeeseen. Tilavan hupun ansiosta takin kumppaniksi sopii lämmin turkishattu tai ajokypärä. Lumiläpät suojaavat taskujen vetoketjuja. 

Kääntötakki tuo monipuolisuutta metsästyspukeutumiseen – valitse oranssi huomioväri hirvimetsälle ja tumma vaihtoehto kun haluat sulautua maastoon. Talvimetsästykseen voit valita lumitilanteen mukaan joko vaalean tai metsänvihreän sävyn. Kääntötakki on varustettu molemmin puolin taskuilla ja muilla yksityiskohdilla. Vetoketju aukeaa kätevästi molemmin puolin.

Huippumukavuuden lisäksi Kärkkäisen valikoimista löytyvät metsästysvaatteet ovat laadukkaita sekä tyylikkäitä vaihtoehtoja mihin tahansa ulkoiluun: veneilyyn ja kalastukseen, marjametsälle tai muuhun luonnossa samoiluun. 

Oranssia päälle hirvimetsälle

Kärkkäisen tarjoamat metsästysvaatteet on suunniteltu suomalaisiin metsästysolosuhteisiin ja ne täyttävät metsästysvaatteiden vaaditut asetukset. Metsästyslaissa on määritelty hirvi- ja peurametsälle soveltuvien vaatteiden väritys. Metsästysasetuksen (270/2013 22 §) teksti kuuluu näin:

Kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran, hirven, valkohäntäpeuran ja metsäpeuran metsästyksessä metsästykseen osallistuvien on käytettävä oranssinpunaista tai oranssia päähinettä tai päähineen suojusta ja ylävartalon peittävää vaatetta. Oranssia tai oranssinpunaista väriä on oltava vähintään kaksi kolmasosaa vaatteen ja päähineen näkyvästä pinta-alasta. Edellä 1 momentissa säädetty vaatimus ei kuitenkaan koske metsästäjää, joka metsästää rakennelman suojasta tai metsästysjousella.

Entinen punainen metsästäjän vaatetusväri korvattiin oranssilla vuonna 2013. Oranssi huomioväri on punaista helpompi tunnistaa myös punavihersokeiden. Oman turvallisuuden vuoksi myös muiden metsässä liikkujien, kuten marjastajien, olisi hyvä käyttää vaatetuksessaan jotain huomioväriä, esimerkiksi keltaista huomioliiviä. Huomiovärin käyttö ei ole muille metsässä liikkujille kuitenkaan pakollista.

Tilaa laadukkaat metsästystakit Kärkkäisen valikoimasta! Verkkokauppa palvelee sinua ympäri vuorokauden, missä ja milloin vain.