* Valaistusperiaatteet on hyvä suunnitella samanaikaisesti kuin kodin sisätilojen muutkin suuret sisustusratkaisut tehdään (väliovet, lattia- ja seinämateriaalit, kiintokalusteet sekä niiden värit).

* Valaisinpisteiden lisääminen on erittäin hankalaa ja työlästä sen jälkeen, kun rakennusrunko ja seinät ovat valmiit.

* Kotiin kannattaa suunnitella ja asentaa myös ylimääräisiä valaisimien kytkentäpisteitä tai valaisinpistorasioita. Näin muuntojoustavuus tilojen uusille käyttötavoille säilyy.

* Ulkona pihatöiden yhteydessä on hyvä asentaa maakaapeleita riittävä määrä valaistusta varten.

* Tilat, joihin halutaan himmennettävä valaistus, on hyvä määritellä etukäteen, koska pienoisloistelamput, ledilamput ja ledivalaisimet eivät ole yhtä helposti himmennettävissä kuin halogeenilamput.

* Liiketunnistinohjaukset aputiloissa mahdollistavat valaistuksen helpon ja energiatehokkaan käytön.

* Ulkovalaistusratkaisuissa tulisi suosia energiatehokkaita valonlähteitä ja valaistusohjaustapoja, koska ulkovalaistuksen käyttöajat ovat pitkiä.

* Kiinteitä sähköasennuksia saa asentaa vain sähköalan ammattilainen. Maallikko saa asentaa valaisimen pistotulpalla tai ruuviliittimellä (=sokeripalalla).

* Upotetut valaisimet (kattoon, seinään, lattiaan tai muihin rakenteisiin) vaativat aina kunkin valaisimen asennusohjeen mukaisen tilan.

* Kodin valaistuksen ylläpidon kannalta on hyödyllistä, että lampputyyppien määrää on pyritty rajoittamaan.