Hevosen hoito perustuu eläinsuojelulailla määriteltyihin hoitotoimenpiteisiin, joita hevoselle tulee suorittaa päivittäin. Hevosen tasapainoinen ruokinta, puhtaanapito sekä sopivat aktiviteetit pitävät sen virkeänä ja hyvinvoivana. Isokokoisena eläimenä se tarvitsee reilusti tilaa ympärilleen pystyäkseen liikkumaan lajin ominaispiirteiden mukaan.

Hevosen lihaksisto tarvitsee ravinnon lisäksi huoltoa, sillä se tekee suuria fyysisiä ponnistuksia usein. Lihasten verenkiertoa kannattaa edistää lämmittämällä lihaksistoa ennen rasitusta, jotta rasitusvammoilta vältytään. Lihasten paikalliseen hoitoon sopii mainiosti hevosen linimentit ja geelit.

Linimentti hevoselle

Linimentti on nestemäinen tai geelimäinen lääkevalmiste, joka auttaa paikallisesti siveltynä. Sen käyttö perustuu rentouttavaan ja verenkiertoa vilkastuttavaan toimintaan. Linimentit ovat hevosen hoidossa merkittävässä osassa lihasten hoitoa. Niillä lämmitetään hevosen lihakset ennen rasitusta. Myös rasituksen jälkeiseen palautumiseen linimentit auttavat erinomaisesti.

Linimentti hierotaan hevosen lihaksiin reiluin vedoin. Linimentti imeytyy parhaiten lihaksistoon, mitä kauemmin sitä hierotaan paikallisesti. Liiallisesta linimentin käytöstä ei sinänsä ole haittaa, mutta on turhaa haaskausta laittaa liian suuri määrä kerralla. Pitää varoa myös linimentin joutumista sieraimiin tai silmiin, joten linimentin päälle voi jalkoihin laittaa suojaavat kangassiteet eli pintelit, jotta hevonen ei hiero ainetta niihin.

Usein hevoselle käytetään kaksiteholinimenttiä, jolla on viilentävä, mutta syvälämmittävä vaikutus. Etenkin rasituksen jälkeisessä käytössä siitä on apua palautumisessa. Aluksi se supistaa verisuonia, jolloin rasituksen aiheuttamat verenpurkaumat sekä turvotus laskevat, ja lievittää kipua. Toisessa vaiheessa hevosen kaksiteholinimentti lämmittää lihaksia rentouttavasti. Suosittu Horse Power -linimentti on suosittu hevosen lihasten hoidossa.

Rauhoittava geeli hevoselle

Hevosen geelit ovat pitkävaikutteisia lihasten viilentäjiä rasituksen jälkeiseen lämmön nousuun. Kylmägeeli hierotaan rasittuneisiin lihaksiin sekä nivelsiteisiin, eikä siitä jää jälkiä karvaan, vaan se imeytyy täydellisesti. Monissa hevosen geeleissä on muutaman vuorokauden mittainen doping-varoaika, joten käyttöä tulee rajoittaa ennen kilpailuja.

Hevosen lihasten jälkihoitoon sopii mainiosti myös tehokkaasti viilentävä kylmäsavi. Nopea ja helppokäyttöinen savi hierotaan rasittuneisiin jalkoihin poistamaan rasituksen tuomaa lämpöä, ja annetaan vaikuttaa hetki. Pharmacaren erinomainen kylmäsavi lähtee vaivattomasti pois vedellä huuhtelemalla.

Moni hevosen linimentti ja geeli on tuttua myös ihmisen lihasten hoidossa. Hevosen linimentti ihmiselle on koettu usein parhaaksi lihasten palautumista edistäväksi tuotteeksi, joten esimerkiksi maratoonareille hevosen linimentit ovatkin tuttuja. Myös moni hieroja sekä fysioterapeutti käyttää asiakkaisiinsa kyseisiä linimenttejä.

Olitpa etsimässä tehokkaita rasitusvammoja estäviä tuotteita hevosellesi tai itsellesi, Kärkkäisen verkkokaupasta löydät reilusta valikoimasta hevosen linimentit ja geelit. Hevosen hoito on huomattavasti mielekkäämpää, kun hankkii tarvittavat hoitotuotteet helposti netistä. Kärkkäisen verkkokaupan laaja valikoima tarjoaa hevosellesi parhaat tuotteet.