Ratsastusvaatteet tuottavat ratsastajille usein päänvaivaa. Niiden tulisi kestää kovaa kulutusta, sillä satulassa istuminen aiheuttaa koko ajan kitkaa satulan ja vaatteiden välillä. Tästä syystä ratsastusvaatteiden ja etenkin ratsastushousujen pinta kuluu todella nopeaa. Vahvat kankaat sekä laadukkaat saumat edesauttavat ratsastusvaatteiden kestävyyttä.

Harva aktiivisesti ratsastava pärjää yksillä ratsastushousuilla, joten on hyvä, että hankkii useammat ratsastushousut eri käyttötilanteisiin. Myös vuodenajat asettavat omat vaatimuksensa housuille, joten usein ratsastajilla onkin kesä- ja talviratsastushousut erikseen. Housujen tulee poistaa hikeä ihon pinnalta, mutta myös suojata tuulelta ja kolealta ilmalta.

Talviratsastushousut

Topparatsastushousut ovat erinomainen valinta talvikeleille, ne varmistavat ympärivuotisen ratsastuksen. Kevyesti topatuissa, veden sekä tuulen pitävissä talviratsastushousuissa on pyritty varmistamaan ratsastajan tarkeneminen niin ratsastaessa kuin myös tallitöiden aikana. Talviratsastushousut eivät ole kuitenkaan liian lämpimät, jotta ratsastajan tarvitsisi hikoilla niiden kanssa.

Topparatsastushousuissa on pääsääntöisesti aina käytetty kevyttoppausta yhdistettynä tuulen- ja sateenpitäviin kankaisiin. Teipatut saumat eivät myöskään päästä kylmyyttä sekä kosteutta läpi. Tämän ansiosta talviratsastushousut sopivat mainiosti viileille syysilmoille sekä vesisateeseen.

Ratsastushousut ovat mukavat käytössä

Ratsastushousujen tarkoitus on suojata ratsastajaa hiertymiltä. Hyvin istuvat ratsastushousut ovat joustavat ja miellyttävät päällä. Napakat ratsastushousut eivät saa olla kuitenkaan liian kireät, sillä istuma-asennossa on hankala olla liian tiukoilla housuilla. Joustavan materiaalinsa ansiosta ratsastushousuissa on kuitenkin paljon niin sanottua liikkumatilaa. Oma koko kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen ostamista, jotta ihanat ratsastushousut eivät jää käyttämättä.

Ratsastushousut voivat olla kokopaikkaisia tai polvipaikkaisia tai kokonaan ilman paikkoja. Ratsastushousujen paikat antavat pitoa istuntaan sekä ovat miellyttävän näköinen yksityiskohta housuissa. Paikkamateriaaleja on erilaisia, suosituimpia ovat mikrokuitu ja uusi erittäin pitävä silikonimateriaali.

Ratsastushousuissa lahkeen malli vaihtelee sen mukaan, miten housut ovat tarkoitettu pidettäväksi ratsastuskenkien kanssa. Säärenmyötäinen, kapea lahje tulee ratsastussaappaan sisään, kun taas leveämpi lahje on tarkoitus käyttää kengänvarren päällä. Usein ratsastushousujen lahkeissa on jalkaterän alle tuleva lenkki hiihtohousujen tapaan.

Ratsastushousut koko perheelle

Ratsastus voi olla koko perheen yhteinen harrastus. Eri ratsastusvaatteita valmistetaan myös lapsille ja miehille, vaikka usein ratsastusvaatevalikoima on naispainotteinen. Lasten ratsastushousut ovat toiminnoiltaan ja käyttömukavuudeltaan aivan samanlaiset, mitä aikuisten ratsastushousut, mutta ne ovat mitoitettu lasten mittojen mukaan.

Miesten ratsastushousuissa korostuvat mukavuus ja hyvä istuvuus. Niitä valmistetaan niin kokopaikkaisina kuin myös polvipaikkaisina. Miesten ratsastushousut sopivat mainiosti erilaisten ratsastuskenkien kanssa pidettäviksi. Säänkestävät sekä likahylkivät materiaalit tekevät miesten ratsastushousuista mainiot joka sään housut.

Kärkkäisen verkkokaupan ratsastushousujen valikoimasta löydät koko perheelle laadukkaat ratsastushousut kaikille keleille. Miellyttävät housut tekevät ratsastamisesta entistä mukavampaa ja satulassa on helppo rentoutua!