Koira on tunnetusti ihmisen paras ystävä ja tärkeä perheenjäsen. Laadukas koiranruoka on yksi pitkäikäisen, hyvinvoivan ja onnellisen koiran tärkeimmistä rakennusaineista. Oikeanlainen koiranruoka pitää yllä ystäväsi kuntoa. Koiralle sopiva ravinto näkyy selkeästi sen ulkomuodossa.

Koiran turkki kiiltää, hengitys tuoksuu raikkaalta, koiralla on hyvä ruokahalu ja lemmikin koko olemus uhkuu elinvoimaa. 

Koiran kokonaisvaltainen hyvinvoinnin tarkkailu on tärkeää. Laadukas koiranruoka on perusta, jolle koiran terveys ja hyvinvointi tulee rakentaa. Koiran täydennysrehut voidaan ottaa käyttöön silloin, kun on tarve täydentää koiran ravinnonsaantia vitamiineilla, kivennäisaineilla tai ravintoöljyillä. Koiran täydennysravintoa suositellaan erityisesti silloin, kun koira saa säännöllisesti kotiruokaa tai lisääntynyt kivennäisaineiden ja vitamiinien tarve liittyy koiran fysiologiseen tilaan. Emot saattavat tarvita koiran täydennysravintoa niin kantoajan lopulla kuin imetysaikanakin.  

Rehulainsäädännön mukaan lemmikin ruokapakkauksesta tulee käydä ilmi onko kysymyksessä täys- vai täydennysravinto. Koiran täysravinto täyttää sellaisenaan lemmikin päivittäiset ravintotarpeet, kun taas koiran täydennysravinto ei ole ravintosisällöltään tasapainotettua. Näin koiran täydennysrehut soveltuvat hyvin vaikka koiran kuivamuonan rinnalle täydentämään ruokavaliota.

Oikeanlainen koiranruoka kasvuun ja hyvinvointiin

Koira on tunnettu läpi historian varsinaisena ruokarohmuna, jonka elämän keskipisteenä sijaitsee mehevä T–luupihvi tai herkullinen makkara. Kasvavan koiran ravitsemustarpeista kannattaa kuitenkin pitää hyvää huolta. Oikeanlainen koiranruoka tarjoaa eväät tasapainoiseen kasvuun ja auttaa torjumaan kasvuhäiriöitä. Koiralle huolellisesti räätälöity ruokavalio voi tuoda suotuisia vaikutuksia myös aikuisen koiran elämään.  

Toisinaan koiranruoka ei kuitenkaan maistu koirallekaan. Koiran nirsoilu on varsin yleinen ongelma, mikä herättää huolta omistajissa. Heikon ruokahalun turvin koira saattaa ajan kuluessa alkaa kärsiä aliravitsemuksesta ja ravintoaineiden puutoksista johtuvista terveysongelmista. Olipa syy sitten koiran ruokahaluttomuus, karvanlähtö, punoittavat silmät, ruoansulatusvaivat, haiseva hengitys tai eloton turkki, täytyy oireiden syy ensin selvittää eläinlääkärin vastaanotolla, jotta lemmikkiä voidaan alkaa hoitaa oikein ja huolellisesti. 

Hyvällä ja laadukkaalla ravitsemuksella on suora yhteys koirasi terveyteen

Edullisin koiranruoka netistä ei välttämättä ole paras vaihtoehto koiran terveyttä ajatellen. Korkealuokkaista ja hyvin imeytyvää koiranruokaa voidaan annostella usein pienempi määrä. Näin se voi tulla jopa käytössä edullisemmaksi kuin vastaava halvempi koiranruoka netistä. Lemmikille sopiva ruokavalio on kaiken perusta ja koiran täydennysrehut tuovat koiranruokaan tarvittavaa monipuolisuutta.

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy lemmikillesi maistuvaa koiranruokaa ja laadukkaat koiran täydennysrehut, kuten vitamiinit, kivennäisaineet, maitohappobakteerit ja ravintoöljyt parhailta tuotemerkeiltä. Olipa koirasi sitten pienempi karvaturri tai suurempi karvakuono, löytyy verkkokaupasta sopivaa ja ravitsevaa koiranruokaa ja koiran täydennysravintoa ystävällesi. Tilaa koiranruoka netistä helposti kotiin toimitettuna!