Me suomalaiset olemme perinteisesti kahvikansaa, mutta teen suosio on kasvanut meilläkin tasaisesti. Maailmalla tee ei ole pelkästään juoma, vaan vahva osa eri maiden kulttuuria. Normaalisti kolmen ja viiden välillä tarjoiltavalla iltapäiväteellä on vuosisatojen perinteet Britanniassa. Teet on tunnettu Kiinassa jo vuosituhansien ajan, ja Japanin teeseremoniat tekevät teen valmistamisesta liki taidetta. 

Kylmänä syysiltana höyryävä kupillinen teetä lämmittää niin mieltä kuin kehoakin. Teetä ovat nauttineet aikojen kuluessa niin Kiinan keisarit kuin Englannin kuninkaallisetkin. Nykyään teetä juodaankin ympäri maailmaa. Tee on hyvänmakuista ja tutkitusti terveellistä. Teen terveyshyödyt on tunnettu Japanissa ja Kiinassa jo pitkään, missä vihreä tee tunnetaan perinteisenä terveysjuomana. 

Kärkkäisen verkkokaupasta löytää myös suomalainen teen ystävä oman suosikkinsa. Laajan valikoiman eri teelaaduista löytyy pussiteet, haudutettavat teet ja irtoteet niin perinteisinä makuina kuin tämän ajan trendikkäinä vaihtoehtoinakin.

Pussitee sopii kiireisellekin – irtotee rauhallisiin teehetkiin

Pussitee on vaivaton ja helppo ratkaisu niin rauhalliseen, pikaiseen, kuin yllättäväänkin teehetkeen kotona, mökillä tai reissussa. Keität kuumaa vettä, kaadat kuppiin ja laitat pussiteen rennosti kuppiin hautumaan. Pussiteen haudutusaika ei ole niin tarkkaa kuin korkealaatuisemman irtoteen. 

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät vanhat tutut pussiteet ja monia muitakin herkullisia makuja niin suomalaisilta valmistajilta kuin maailmaltakin. Monimakupakkauksista löydät kätevästi useamman eri teelaadun pussiteet. 

Lännessä juodaan mustaa teetä – idässä vihreää teetä

Musta tee on suomalaisten suosikki. Se on teelaaduista käsitellyintä. Mustan teen teelehdet rullataan ja annetaan muista teelaaduista poiketen hapettua loppuun asti. Tällöin teelehtien luontainen kitkeryys häviää. Musta tee on länsimaiden suosituin, eniten valmistettu ja halvin tee. Japanissa ja Kiinassa sitä juodaan taas suhteellisen vähän. Mustaa teetä on saatavilla lukemattomin eri tavoin maustettuina versioina. Sitä haudutetaan kiehuvan kuumassa vedessä. 

Vihreä tee on raikas ja piristävä teelaatu, jonka suosio kasvaa tasaisesti. Vihreän teen valmistusprosessi on lyhyempi kuin mustassa teessä. Näin teelehtien ominaisuudet säilyvät lähes muuttumattomina. Vihreän teen käsittelyssä hapetus keskeytetään heti altistamalla tee lämmölle. Japanissa tämä tehdään höyryttämällä ja Kiinassa taas kuumissa pannuissa. Lännessä vihreä tee tunnetaan lähinnä terveysjuomana, mutta Japanissa ja Kiinassa vihreää teetä juodaan teelaaduista eniten. Vihreää teetä on saatavilla yleisesti maustamattomana tai miedosti maustettuna. Vihreän teen oikea haudutuslämpötila on 70–80 astetta, joillakin laaduilla vain 60 astetta. 

Valkoinen tee on saavuttanut suosionsa hartaampienkin teenjuojien keskuudessa. Valkoinen tee saa nimensä ja luonteensa nuppujen ja kärkilehtien hennosta valkoisesta väristä. Sen valmistusprosessiin kuuluu ainoastaan nahistuttaminen ja kuivaaminen, eikä teen anneta näin hapettua. Länsimaissa valkoinen tee on jo trenditietoisten suosiossa, mutta Japanissa ja Kiinassa sitä nautitaan yleisesti. Valkoinen tee on teelaaduista kallein. Valkoisen teen oikea haudutuslämpötila on 70–80 astetta, ja sen haudutusaika on teelaaduista pisin. 

Rooibos eli punapensastee valmistetaan Etelä-Afrikassa kasvavan pensaskasvin neulasista. Hapettamisprosessin myötä pensaan lehdet saavat voimakkaan punaisen sävyn. Luontaisesti kofeiiniton rooibostee tarjoaa hyvää makua, lämmintä oloa ja teen terveyshyödyt ovat myös positiivisia. Rooibos on erityisen vatsaystävällistä ja sisältää paljon antioksidantteja. Teetä haudutetaan kiehuvan kuumassa vedessä.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät niin perinteiset kuin uudetkin teet kotimaisilta valmistajilta ja maailmalta. Laaja valikoima tarjoaa trendikkäät luomuteet, suositut pussiteet ja laadukkaat irtoteet haudutettavan teen ystäville. Valitse suosikkisi ja tilaa vaivattomasti kotiisi.