Naisten kengät pukevat käyttäjäänsä kotona, työpaikalla, kaupungilla ja lenkkipoluilla. Lue tästä vinkit sopivan jalkineen valintaan ja löydä parhaat kengät Kärkkäisen monipuolisesta valikoimasta!

Tennarit

Tennarit, tenniskengät eli sneakerit yleistyivät 1900-luvun alussa vapaa-ajan kenkinä. Tennareissa on joustava pohja ja niitä on mukava käyttää. Muodikkaat tennarit yhdistyvät jopa juhlavaankin asuun, joten niitä voi hyvin käyttää rennoissa bileissä tai lasten juhlakenkinä.

Tennareita on saatavina kaikissa sateenkaaren väreissä. Muodikkaimmat tennarit hakevat vaikutteita 90-luvusta: pastellin sävyt ja paksut pohjat jyräävät nyt kenkämuodissa. Tennarit löytyvätkin lähes jokaisen tyylitietoisen naisen kenkätelineestä.

Balleriinat

Matalapohjaiset balleriinat ovat käytännölliset ja uskomattoman monipuoliset jalkineet: mekkoon yhdistettynä balleriinat ovat kauniit juhlakengät ja farkkujen kanssa taas muodikkaat vapaa-ajan kengät. Niitä löytyykin niin arkisen yksinkertaisina että säihkyvän juhlallisina malleina.

Balleriinat pukevat naisia iästä ja koosta riippumatta, pikkutytöistä aikuisiin rouviin. Paksujen jalkojen ja leveiden nilkkojen pariksi balleriinat eivät kuitenkaan sovi: sirot jalkineet saavat koivet näyttämään vieläkin suuremmilta.

Oikein juhlaviin tilaisuuksiin ja erityisiin tilanteissa on kuitenkin varmempaa panostaa kauniisiin korkokenkiin tai avokkaisiin.

Saappaat

Pitkät ja korkeakantaiset saappaat näyttävät upeilta tiukkojen farkkujen kanssa. Saappaat sopivat myös lyhyen hameen pariksi. Saappaat ovat mainio valinta esimerkiksi keväiseen tai syksyiseen kaupunkikävelyyn. Korkealla korolla saappaisiin saa lisää pituutta.

Nilkkurit ovat niin ikään mainiot jalkineet Suomen vaihtelevaan säähän. Ne pitävät jalat kuivana ja lämpimänä mutta ovat tarpeeksi tyylikkäät eri tilaisuuksiin ja tapaamisiin. Klassiset mustat nilkkurit ovat tyylikkäät lähes minkä tahansa asun parina. Nilkkurit ovat myös yllättävän mukavat kävelykengät!

Korkeiden piikkikorkosaappaiden sijaan monen suomalaisnaisen eteisestä löytyy vanhat kunnon kumisaappaat. Kumisaappaat ovatkin erinomainen valinta silloin, kun käytännöllisyys ajaa kauneuden edelle.

Sandaalit

Sandaalit kuuluvat kesään! Moni pujottaa ohuet läpsyttimet jalkaansa pihalle astellessaan, mutta kaupungille ja kesämenoihin kannattaa valita jalkaa paremmin tukevat, mutta kauniit sandaalit. 

Matalapohjaiset sandaalit ovat mukavat jalassa eivätkä hiosta. Korkeakorkoiset sandaalit sopivat mainiosti kesäterassille tai juhliin. Gladiaattorimalliset remmisandaalit pukevat nilkkaa kauniisti, mutta jos sinulla on taipuvaisuutta jalkojen turpoamiseen hellepäivinä, valitse jotkut toiset jalkineet.

Pistokkaat ovat juhlallisempi ja peittävämpi vastine sandaaleille. Avonaisen kärjen ansiosta pääset esittelemään kynsilakan peittämiä kesävarpaitasi! Muita hyviä vinkkejä kesäkenkien valintaan saat tästä ET-lehden artikkelista.

Kauniiden naisten juhla-, arki- ja kävelykenkien lisäksi löydät Kärkkäiseltä myös työkengät, aamutossut ja muut jalkineet. Laajasta valikoimastamme saat kauden parhaat tarjoukset ja löydät suosituimmat merkit aina edulliseen hintaan! Klikkaa itsesi verkkokauppaan ja tilaa!