Timco pikahalkomakoneet ovat oiva apu polttopuiden tekoon ja puupöllien pienimiseen. Edullinen ja nopea kone on kevyt ja helppokäyttöinen. Talven saunapuut syntyvät Timcon avulla käden käänteessä.

Polttopuiden teko on tulisijan omistajalle tuttua askaretta. Mikäli kirveen varressa heiluminen turhauttaa, Timco pikahalkomakone on omiaan juuri sinulle! Kompakti ja edullinen kone yllättää helppokäyttöisyydellään: sen parissa syntyy pino polttopuita myös ensikertalaiselta! Parasta on tietenkin nopeus: Timco pikahalkomakone halkaisee puun jopa kolmessa sekunnissa! Vaikka kone tainnuttaa suhteellisen helposti suuremmankin pöllin, ei koneen käyttö itsessään vaadi isompia voimia.

Pikahalkomakoneet ovat hämmästyttävän terhakoita kapineita verrattuna takavuosien perinteisiin halkomakoneisiin. Pikahalkomakoneen avulla säästät selvää rahaa verrattuna valmisiin klapeihin. Mikään ei myöskään vedä vertoja puuhommien tuomalle nautinnolle ja työn ilolle!

Timco pikahalkomakoneen toimintaperiaate

Halkaistava pölli asetetaan halkaisukouruun, sähkömoottori kytketään päälle ja kädet asetetaan vivuille. Halkaisupainin työntää pölkyn nopeasti kohti halkaisuterää, jolloin pölli halkeaa siististi klapeiksi. Valmiit klapit on helppo siirtää alustaltaan syrjään, peräkärryyn tai kottikärryyn. Painin palautuu halkaisun jälkeen automaattisesti lähtöasentoon.

Halkomakoneiden aiheuttamat onnettomuudet ovat vuosien varrelta tuttuja tapauksia monille polttopuita tekevälle. Timco pikahalkomakoneessa vaaraa sormensa halkaisemisesta ei onneksi ole. Turvallinen kaksoisvipu varmistaa, että molemmat kädet pysyvät sopivasti poissa halkaisualueelta, eikä ikävää vahinkoa pääse syntymään. Kun käden irrottaa vivuista, painin pysähtyy ja palaa takaisin lähtöasentoonsa.

Timco pikahalkomakoneet polttomoottorilla ja sähkömoottorilla

Pikahalkomakoneita on saatavina sekä sähkö- että polttomoottorilla varustettuina. Esimerkiksi vauhtipyörästä voimansa ottava Timco 7T pikahalkomakoneessa käytetään voimanlähteenä kahta isoa vauhtipyörää ja sähkömoottoria. Se on kuusi kertaa nopeampi kuin tavallinen hydraulinen halkomakone. Timco 7T ominaisuuksiin kuuluu todella nopea, jopa kahden sekunnin halkaisu ja työntövarren palautus. Jalkojen ja siirtopyörien avulla halkomakonetta on helppo siirtää paikasta toiseen, esimerkiksi työmaalta varastoon. Timco 7T pikahalkomakoneessa on optimaalinen, noin 60 sentin työskentelykorkeus. Turvallisuutta ja käyttömukavuutta lisää kätevä integroitu halkaisupöytä.

Polttomoottorilla toimiva, perässä vedettävä Timco 22T saa käyttövoimansa omasta moottorista, jolloin sähköä ei tarvita. Polttomoottori on erittäin käytännöllinen esimerkiksi metsäpalstalla, kesämökillä tai muissa sähköttömissä paikoissa. Timco 22T liikkuu perässä sujuvasti alla olevien pyörien avulla, jolloin sen kuljettamninen on helppoa. Kovassa käytössä Timco 22T on oivallinen peli, klapia syntyy sekunneissa isommistakin pölleistä. Pikahalkomakone on käännettävissä oman tarpeen mukaan joko vaaka- tai pystyasentoon.

Timco-tuotemerkin paikahalkomakoneet saat Kärkkäiseltä. Kärkkäisen verkkokaupan valikoima on saatavillasi missä päin Suomea tahansa, vuorokauden ympäri. Tutustu laajaan tarjontaamme, ja tilaa pihallesi laadukas ja tehokas Timco-pikahalkomakone!