Perinteiset muurinpohjapannut ovat olleet jo vuosikymmeniä suosittuja ruoanlaitossa. Muurinpohjapannulla voi laittaa ruokaa mökin rannassa, puutarhassa tai vaikka saaristossa. Laadukas pannu on helppo hankkia Kärkkäisen verkkokaupasta. 

Kun mietit omaan käyttöösi sopivaa muurinpohjapannua, kannattaa aluksi arvioida, monelleko henkilöllä useimmiten valmistat ruokaa, ja missä aiot muurinpohjapannua käyttää. Kärkkäisen verkkokaupasta löydät vaihtoehtoja erilaisista pannuista moneen käyttötarpeeseen. Valikoimassamme on erikokoisten muurinpohjapannujen lisäksi muun muassa paistinpannuja, patoja ja wok-pannuja.

Muurinpohjapannun puhdistus, huolto ja käyttöohjeita 

Jos haluaa, että muurinpohjapannu pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään, kannattaa muurinpohjapannua huoltaa säännöllisesti. Aivan aluksi kun muurinpohjapannun ottaa käyttöön, kannattaa uusi pannu puhdistaa pesemällä se miedolla pesuaineella tai kuumalla vedellä. Tämän jälkeen kuumenna pannu kuivaksi ja tee rasvapoltto heti puhdistuksen jälkeen seuraavalla tavalla. 

Pyyhi muurinpohjapannu paistoöljyllä tai levitä ohuesti ja tasaisesti Muurikka Silvaa koko pannun pintaan. Rasvaa ei saa valua pannun pohjalle paksusti, koska kasautuessaan rasva palaa epätasaiseksi massaksi. Kuumenna pannu tämän jälkeen kuumaksi kaasupolttimella, sähkögrillillä, hiilloksella tai avotulella niin, että rasva tummuu ja kuivuu pannuun ainakin pannun keskiosalta. Voit pestä pannun useastikin ja tehdä rasvakäsittelyn uudestaan tarpeen mukaan. 

Pannun voi rasvata ja kuumentaa niin usein, kunnes se mustuu, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Pannu tummuu ja patinoituu käytössä lisää. Muurinpohjapannu kannattaa puhdistaa aina käytön jälkeen. Parhaiten pannu puhdistuu heti käytön jälkeen. Pane vain pannulle tilkka vettä, kiehauta ja puhdista pannu talouspaperilla tai lastalla. Lopuksi pyyhi pannu kuivaksi ja rasvaa paistopuoli kevyesti Muurikka Silvalla tai ruokaöljyllä. 

Erilaisia vaihtoehtoja muurinpohjapannuista

Muurinpohjapannuja on valittavana eri kokoisina. Vaihtoehtoina on esimerkiksi muurinpohjapannu 45 cm, mutta tarjolla on myös isompia vaihtoehtoja. Yksi hyvä esimerkki isosta muuripohjapannusta on Muurikkapannu 58 cm suojapussissa. 

Tämän pannun halkaisija on siis 58 senttimetriä. Pannu on pakattu kankaiseen suojapussiin. Tätä pannua voidaan käyttää kaasulla, mutta myös avotulen tai sähkögrillin päällä. Tähän muurinpohjapannuun on saatavilla lisävarusteena myös Muurikka pannunalusta, jolla ruoat voi tarjota pannussa suoraan pöytään.

Kun muurinpohjapannun laittaa varastoon esimerkiksi talven ajaksi, kannattaa huomioida muutamia seikkoja. Ennen pitempiaikaista varastointia pannu kannattaa puhdistaa, kuivata ja rasvata se kuumentamalla pannu Muurikka Silvalla. Silva estää ruostumisen ja kuumennus poistaa kosteuden pannusta. Pannua kannattaa säilyttää kuivassa paikassa. 

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät perinteisten muurinpohjapannujen lisäksi myös laadukkaat kaasupolttimet ja wok-pannut. Tutustu erilaisiin muurinpohjapannuihin verkkokaupassamme tai käy noutamassa itseäsi miellyttävä vaihtoehto myymälöistämme. Tervetuloa ostoksille!