Hyönteiskarkotteet ovat paikallaan silloin, kun pienet kiusankappaleet piinaavat sitkeällä ininällään tai tunkeutuvat sisätiloihin pahat mielessään. Onneksi näistä kutsumattomista vieraista on suhteellisen helppo päästä eroon.

Kesäiltaa olisi mukava viettää rauhassa parvekkeella tai kuistilla istuen, mutta jatkuva ininä ja paljasta ihoa vaaniva itikkalauma tekevät aikeet tyhjiksi. Eipä hätää! Hyttysiä voi torjua monella tapaa. Perinteisten suihkuteltavien ja palavien hyttyskarkotteiden lisäksi markkinoilla on verkkovirtaan kytkettäviä, paristokäyttöisiä ja ladattavia hyönteistorjuntalaitteita.

Hyönteiskarkotteet sisälle ja ulos

Elektroninen Raid hyttystorjuntalaite on erinomainen hyttyskarkotin sisätiloihin. Se on oivallinen erityisesti yöaikaan, jolloin vaimea ininä tahtoo häiritä selvästi yöunia. Karkotin kiinnitetään pistorasiaan, jolloin laite lämpenee vapauttaen hajutonta tehoainetta ilmaan hyttysiä karkottamaan.

Akkukäyttöinen Mosquito Magnet Independence hyttyskarkotin on jämerä apuväline, kun itikat halutaan pois suuremmalta alueelta. Se sopii urheilukentälle, ranta-alueelle, pihalle tai suurelle terassille. Erittäin tehokas jokasään laite hävittää hyttyset helposti jopa 4 000 neliömetrin alueelta!

Huippusuosittu Thermacell hyttyskarkotin antaa jopa 98-prosenttisen suojan 20 neliömetrin alueelle 10-15 minuutissa. Kaasusäiliön riittoisuus on peräti kahdeksasta kahteentoista tuntiin. Toimii nestekaasusäiliöllä, ei vaadi sähkövirtaa tai paristoja. Täydellinen ratkaisu paitsi ulos pihoille ja terasseille, myös retkeilyyn, veneilyyn, metsästykseen sekä marjastukseen. Ja kun kaasu kuluu lopuun, lisää tehoa laite saa taloudellisesta Thermacell täyttöpakkauksesta.

”Miksi sinä etelän mies huijot, mikset käytä Ohvia?” kyseli lappalainen mies jo 1980-luvulla OFF-hyönteismyrkyn televisiomainoksessa. Klassikotuote OFF, kuten myös Auta ja Free –merkin hyönteiskarkotteita suihkitaan suoraan iholle. Suihke saa hyttyset kavahtamaan. Hellävaraisimmat suihkeet ja puikot sopivat myös lapsille. Tehokkaat tuotteet antavat pitkäkestoista suojaa verrattain edulliseen hintaan. 

Muurahaisten torjunta voi olla haastavaa

Muurahaiset ovat ikävän sitkeitä olentoja. Ne valtaavat halutessaan kasvimaan, mansikkamaan, puskevat sisälle tai leviävät kaikkialle jopa kerrostalossa. Muurahaisten torjuntaan voi niin ikään kokeilla erilaisia konsteja. 

Esimerkiksi Baygon Muurahaisaerosoli on erittäin tehokas torjunta-aine muurahaisia ja muita ryömiviä hyönteisiä vastaan. Tuotteen teho säilyy käsitellyillä pinnoilla jopa neljä viikkoa. Cooper hyönteismyrkkyjauhetta taas sirotellaan rakennuksiin sekä niiden välittömään läheisyyteen. Ponnekaasut, jauheet ja muut myrkyt eivät kuitenkaan sovellu syötävien kasvien läheisyyteen.

Kasvimaan läheisyydessä kannattaa kokeilla luonnollisia muurahaistentorjuntakonsteja, jotta myrkyt eivät päädy maaperän tai hyönteisten mukana ruokaan. Kokeilla voi ainakin kahvinporoja, suolaa, soodaa tai kanelia. Näitä ”ekokarkoitteita” sirotellaan muurahaisten kulkueitille tai kokonaan kasvimaan ympärille. Mikä ettei tuotteita voi kokeilla myös sisällä varsinkin lastenhuoneessa ja keittiössä.

Loppukesästä kun ampiaiset lentelevät parvina puutarhajuhlia pilaamaan, kannattaa kokeilla helppoa ampiaisansaa: pane lautaselle vettä ja tilkka tiskiainetta. Lautasen yläpuolelle (esimerkiksi maahan isketty) keppi jossa roikkuu sokerinesteessä kyllästetty tiskirätti. Ampiaiset lentävät rättiin, muuta tipahtavat lautasella olevaan tiskiveteen ja hukkuvat. Sokerinesteeseen saa ytyä jos sekoitat joukkoon tilkan alkoholia, kuten siideriä. 

Tehokkaat hyönteiskarkotteet sekä muut tuotteet ötököiden ja tuholaisten torjuntaan löydät Kärkkäisen verkkokaupan kautta!