Me suomalaiset olemme tunnetusti grillikansaa. Useimmilla terasseilla, pihoilla ja mökkitonteilla grillit lämpenevät vähintään kerran viikossa. Varsinaiset grillimestarit lämmittävät pihagrillit päivittäin. Laadukkaat grillit ovat mainioita välineitä tehdä ruokaa.

Savustin täydentää grillausta ja tuo perinteisiin kesän grilliruokiin erilaisia makuvaihtoehtoja. Laadukas grilli, sähkösavustin tai savustuslaatikko ja muut grillaustarvikkeet tekevät grillaamisesta vaivatonta ja loihtivat kesäkeittiön antimiin uusia makuvivahteita.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät grillit, savustimet ja muut grillaustarvikkeet parhailta tuotemerkeiltä. Mustang sytytyspussi, sytytysvilla, sytytysneste tai kaasusytytin sytyttävät grillin vaivattomasti. Grillaajan vakiovarusteisiin kuuluvat oleellisesti myös monipuolinen grilliharja ja tuhkan tyhjentämiseen tarpeellinen tuhkaämpäri

Sopivat sytytystarvikkeet tarjoavat tulisijan välittömän sytytyksen

Mustang sytytyspussi on hyvin käyttäjä- ja ympäristöystävällinen vaihtoehto sytyttää tulet niin takkaan, grilliin, savustimeen kuin nuotioonkin. Sytytyspussi tarjoaa välittömän sytytyksen, 8–10 minuuttia paloaikaa, eikä siitä jää parafiinin hajua sisätiloihin, käsiin tai vaatteisiin. Mustang sytytyspussit on testattu Teknologisessa instituutissa ja sitä voidaan käyttää kaikissa sääolosuhteissa. 

Mustang sytytysvilla on valmistettu kierretystä puulastusta ja vahasta. Käytössä täysin hajuttoman sytytysvillan paloaika on 8–10 minuuttia. Mustang sytytyspala on taas täysin ekologisesti valmistettu kasviöljypohjainen sytytysapu grillaajien ja tulentekijöiden avuksi. Tämä myrkytön ja hajuton sytytyspala tehdään biomassasta eli FSC–sertifioidusta sekapuusta ja kasviöljystä.

Perinteinen Mustang 1l -sytytysneste tarjoaa tehokkaan tavan sytyttää grilli, nuotio tai takka. Vastaavan ekologisen vaihtoehdon tarjoaa rapsiöljypohjainen Mustang eko 1l -sytytysneste. Sytytysnesteet on säilytettävä alkuperäispakkauksissaan ja suojattava kuumuudelta sekä jäätymiseltä. Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy myös helppokäyttöinen Mustang-kaasusytytin. Tämä uudelleentäytettävä kaasusytytin sisältää säädettävän liekinpituuden ja turvalukituksen.

Sähkösavustin on vaivaton ja nopea – savustuslaatikko tarjoaa perinteisen tavan savustaa 

Sähkösavustin tarjoaa vaivattoman, siistin ja nopean tavan savustaa. Helppokäyttöinen sähkösavustin savustaa ilman avotulta. Sähkösavustinta voidaan käyttää ympäri vuoden ja savustustulos on aina hyvä tasaisen lämpötilan ansiosta. Sähkösavustin sisältää mallista riippuen yhden tai useamman ritilän, rasvapellin, purupellin ja jalat. Laitat savustimeen haluamaasi kalaa, lihaa tai vihanneksia, savustuspurupussista sopiva määrä savustuslastua ja kytket savustimen päälle.

Savustuslaatikko tarjoaa perinteisen tavan savustaa lihaa tai kalaa. Tukevarunkoinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu savustuslaatikko kestää käyttöä vuodesta toiseen. Savustuslaatikko nostetaan tulisijan tai grillin päälle. Savustuspurupussista ripotellaan sopiva määrä purua laatikon pohjalle, asetetaan tippumissuoja purujen päälle, savustettavat lihat tai kalat ritilälle ja kansi päälle. Savustusaika on 20–50 minuuttia riippuen tulen voimakkuudesta ja savustettavan lihan tai kalan määrästä. 

Loimulauta teline on kesäkeittiön ehdoton apuväline

Kotimaisen loimulauta telineen avulla saat pystytettyä loimulaudan kätevästi tulisijan reunalle. Loimutettava kalafile tai liha asetetaan laudan tai kiinnitysristikon väliin. Näin voit asettua nauttimaan elävän tulen tarjoamasta tunnelmasta ja seurata rauhassa ruoan valmistumista. Kärkkäisen verkkokaupassa on myytävänä myös Mustang Loimu kuusilautaa, jota voidaan hyödyntää loimutuksessa. Loimu kuusilauta on 33 millimetrin vahvuista valmiiksi rei’itettyä kuusilankkua, joka sopii käytettäväksi vaikka Mustangin loimutuslaitteessa.

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa sopivat grillit, savustimet ja muut grillaustarvikkeet kesäkeittiön ystäville. Valikoiman sytytystarvikkeiden avulla tulisija syttyy vaivattomasti ja nopeasti tai valintasi mukaan myös ekologisesti. Sähkösavustin tai perinteinen savustuslaatikko tuovat sopivien savustuspurujen turvin uusia makuja ruokiisi. Monikäyttöinen grilliharja auttaa puhdistamaan niin grillit kuin savustimetkin. 

Turvallisesta tulisijan käytöstä huolehtii teräksinen kipinäsuoja, joka suojelee lattioita kipinöiltä. Takan käytön jälkeen metalliseen ja kannelliseen tuhkaämpäriin on kätevä tyhjentää takasta syntyneet tuhkat. Kärkkäisen verkkokauppa on aina avoinna ja valmiina palvelemaan sinua haluamasi ajankohtana.