Arjen keskellä on tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tässä keskeinen rooli on liikunnan, virkistäytymisen ja levon lisäksi myös esimerkiksi monipuolisella ruokavaliolla ja ajoittain myös herkuttelulla. Erilaisilla luontaistuotteilla, kuten tärkeitä perusaineita sisältävillä ravintolisillä, voit helposti lisätä vaikkapa aamu- tai välipalan ravintosisällön monipuolisuutta ja varmistaa näin riittävän energiansaannin päivän mittaan. Pidä oma terveys kunnossa ja tilaa tarvitsemasi luontaistuotteet nopeasti ja helposti netistä!

Mitä luontaistuotteet ovat?

Luontaistuotteisiin kuuluu monenlaisia tuotteita, kuten erilaisia ruokavaliota täydentäviä ravintolisiä ja eteerisiä öljyjä. Luontaistuotteet ovat kasvi-, kivi- ja eläinkunnista tai bakteereista saatavia aineita, jotka on tarkoitettu ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia ruokavalion täydennyksenä. Luontaistuotteet sisältävät usein esimerkiksi vitamiineja, kivennäisaineita, rasvahappoja, maitohappobakteereita, kuituja, tai ne ovat hyöty- tai lääkekasveista valmistettuja uutteita ja kasveista eristettyjä aineita.

Luontaistuotteiden on tarkoitus edistää ja tasapainottaa kehon elintoimintoja. Jotkin valmisteet esimerkiksi sisältävät aineita, joiden katsotaan olevan hyväksi hermostolle, verenkierrolle tai ruoansulatukselle. Joitakin kasveja taas, kuten Aloe veraa, käytetään ihoa parantavissa valmisteissa. Myös esimerkiksi flunssaa helpottavia ja vastustuskykyä vahvistavia vitamiineja ja muita hyödyllisiä aineita löytyy luontaistuotteista.

Miten niitä käytetään?

Luontaistuotteet ovat keino täydentää ja tehostaa väliaikaisesti esimerkiksi jonkin tietyn vitamiinin saantia. Niiden ei kuitenkaan ole tarkoitus korvata monipuolista ja terveellistä ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Pitkäaikaissairauksia ja kroonisia lääkärin toteamia puutostiloja lukuun ottamatta ihmisen on tarkoitus saada tarvitsemansa ravintoaineet tavallisesta ruoasta, liikkua säännöllisesti ja muutenkin pitää huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa. Ravintolisien pidempiaikaisesta säännöllisestä käytöstä olisikin hyvä keskustella oman lääkärin kanssa, jotta tämä osaa ottaa huomioon esimerkiksi mahdolliset lääkkeiden ja ravintolisän yhteisvaikutukset.    

Luonnonkosmetiikka ja puhdistusaineet

Luonnonkosmetiikka puolestaan pitää sisällään esimerkiksi erilaisia ihonhoito, hygieniatuotteita ja meikkejä. Ne on valmistettu ympäristöystävällisesti ja sopivat myös paremmin allergikoille. Esimerkiksi kosteuttavia ihovoiteita löytyy useampia kaikille eri kehon osille, kuten kasvoille, käsille ja jaloille.

Myös muita kauneudenhoito- ja kosmetiikkatuotteita löytyy monipuolisesti, kuten erilaisia hius- ja hygieniatuotteita, shampoita, saippuoita ja suihkugeelejä sekä suun ja hampaiden hoitoon soveltuvia tuotteita. Lisäksi myös ekologisesti tuotettuja meikkejä löytyy laaja ja monipuolinen valikoima.

Kodinhoidossa käytettäviä pesu- ja puhdistusaineita on saatavilla erilaisista luonnon raaka-aineista ja tavanomaista massatuotantoa ympäristyöystävällisemmin valmistettuina. Tällaiset tuotteet sopivat hajustamattomuutensa vuoksi usein paremmin myös allergikoille.

Verkkokaupan valikoima

Kärkkäisen verkkokaupan tuotteet sisältävät monipuolisen valikoiman erilaisia ruokavaliota täydentäviä ja elintoimintoja edistäviä tuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi eri vitamiinit, mineraalit, rasvahapot ja aktiiviliikkujan ruokavalioon hyvin soveltuvat ravintolisät, kuten vaikkapa erilaiset proteiini- ja viherjauheet.

Ravintoarvoiltaan monipuoliset marjat ja hedelmät, pähkinät, siemenet, viljatuotteet sekä muut lisukkeet esimerkiksi aamupalan tuunaamiseen monipuolisemmaksi ovat saatavissa nettikaupan valikoimasta. Saatavilla oleviin tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Ole hyvä, Lavera, Cattier Paris, Puhdistamo ja Puhdas+.

Verkkokaupan tuotteiden, kuten yrttien, öljyjen ja etikoiden avulla ravinto on mahdollista myös maustaa herkulliseksi. Lisäksi terveellisemmät herkut, sekä niiden kanssa nautittavaksi sopivat juomat, kuten teet ja kahvit löytyvät myös nettikaupan valikoimista. Toisaalta verkkokaupasta löytyy myös monet karkit rehelliseen makeannälkään niin pusseissa ja laatikoissa kuin vaikkapa patukoinakin!

Sano hyvinvoinnille kyllä ja tilaa nyt Kärkkäisen verkkokaupasta tarvitsemasi luontaistuotteet ja karkit herkutteluhetkiin ja tekemään arjestasi energisemmän!