Talosta rakentuu koti sisustamisen ansiosta. Jokaisella meillä on oma tapansa sisustaa, luoda kodin viihtyisyyttä sekä tehdä asuminen itsensä näköiseksi. Kodin sisustuksesta usein näkee viitteitä asukkaan tai asukkaiden harrastuksista, kiinnostuksen kohteista sekä muustakin elämän sisällöstä.

Sisustaminen on laaja käsite; joillakin se on harrastus, jotkut taas pitävät sitä vähempi merkittävänä seikkana. Jotkut pyytävät ulkopuolista apua esimerkiksi erilaisilta sisustussuunnittelijoilta tai -neuvojilta. Olipa suhtautuminen mikä tahansa, sisustustuotteet mahdollistavat mukavan kodin luomisen.

Valaistus on iso osa kodin tunnelmaa

Jokaisen kodin tärkeimpiä elementtejä on riittävä ja toimiva valaistus. Hyvällä valaistuksella on positiivinen vaikutus kotona viihtymiseen. Tarkkuutta vaativiin tehtäviin on hyvä saada tehokkaat kohdevalot, kun taas kotona tunnelmointiin on hyvä valita himmennettäviä lamppuja sekä erilaisia seinä- ja lattiavalaisimia.

Myös pihan ulkovalaistus on tärkeä osa tunnelmaa, mutta se tuo myös turvallisuutta pimeinä vuodenaikoina. Hyvin valaistu pihamaa ei ole epämääräisten kulkijoiden suosiossa, sillä silloin on suuri kiinnijäämisen vaara. Myös oma pihalla kulkeminen on turvallista ja vaivatonta, kun pihan valaistus on suunniteltu toimivaksi.

Syksyn tullen on tapana laitaa esille erilaisia tunnelma- ja jouluvaloja. Jouluvalot ovatkin nykyään niin sanottuja kausivaloja, sillä niiden käyttöaika on pitkä. Erilaisilla valosarjoilla saadaan tunnelmallisia ja lempeää valoa antavia yksityiskohtia kodin sisustukseen kuin myös pihalle.

Tekstiilit, huonekalut sekä koristetavarat omaan tyyliin

Oman kodin sisustaminen on usein muuttuva ja pitkällinen prosessi. Harva saa sisustettua kodin sellaiseksi, millainen se on yhä kymmenenkin vuoden kuluttua. Usein sisustus muuttaa hiljalleen tyyliä; uudet kodintekstiilit, huonekalut sekä erilaiset koriste-esineet tulevat harvoin sisustukseen kaikki kerralla. Esimerkiksi huonekalut tulevat usein hankittua pidemmällä aikavälillä hintansa takia.

Kodintekstiilit, kuten verhot, matot sekä koristetyynyt ovat helppo ja suhteellisen edullinen keino muuttaa kodin sisustuksen tyyliä tai värimaailmaa. Valitsemalla sopivassa suhteessa luonnon värejä sekä räiskyviä, tehostevärejä, saa sisustuksesta mielenkiintoisen sekä raikkaan. Tekstiilit on helppo vaihtaa myös eri vuodenaikojen mukaan.

Kodin eri koriste-esineet ovat usein myös eräänlaisia kausituotteita. Keväällä ja kesällä raikkaat, pirteät koristeet ovat suosiossa, kun taas syksyä kohden tummat, maanläheiset koristeet tulevat suosioon. Joulun aikaan runsaat joulukoristevalikoimat ovat sisustajan suosioissa. Joulukoristeet luovat rauhallisen jouluntunnelman koko kotiin.

Sisustustavarat kotiin netistä

Helpoiten uusien sisustustuotteiden hankkiminen käy netistä tilaamalla. Verhot sekä matot, joiden hankkiminen kaupasta on usein työlästä saa helposti perille nettikaupan kautta. Kärkkäisen verkkokaupasta voi koti- ja sisustustavarat tilata mukavasti kotiovelle saakka.

Uudista kodin ilmettä uusilla raikkailla tekstiileillä, huonekaluilla tai valaisimilla. Laajasta valikoimasta löydät kaiken, mitä kotisi tarvitsee!