Aluksi se on vain tyhjä huone, ehkäpä varastotilana toiminut jo useamman vuoden. Hiljalleen huoneesta alkaa kehittyä koko talon keskus, jossa ääntä, menoa ja liikettä riittää pitkin päivää. Tyhjään huoneeseen on nimittäin helppo tehdä lastenhuone. Pienellä vaivalla tyhjä tila muuttuu mukavaksi, virikkeitä tuovaksi leikkihuoneeksi.

Lasten leikkihuone on yleensä alkuunsa sisustettu vauvaa varten. Hoitopöytä, vauvan sänky sekä muut lastenhoitotarvikkeet ovat vauva-aikana tärkeitä tarvikkeita, joten leikkihuoneesta niille löytyy sopiva säilytyspaikka. Lastentarvikkeiden käytön vähentyminen tarkoittaa lapsiperheessä lelujen lisääntymistä. Mitä vanhemmaksi vauva kasvaa, sen enempi leluja tulee hankittua. Vauvanhoitohuoneena toimineesta huoneesta kehittyy mukava leikkihuone lasten sekä lelujen ansiosta.

Lastentarvikkeet helpottavat arkea

Vauvan tullessa taloon, alkaa koti täyttymään monista erilaisista vauvanhoitotuotteista. Tuleva leikkihuone saa toimia rauhallisena vauvanhoitohuoneena, jossa kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. Kaikki lastentarvikkeet eivät suinkaan ole pakollisia, mutta vauva-arkea ne helpottavat huomattavasti. Lastentarvikkeiden kirjo on laaja: lastenvaunut, turvakaukalot ja -istuimet, tuttipullot, turvatuotteet sekä paljon muuta.

Erilaiset lastentarvikkeet ovat suunnattu kuhunkin ikäluokkaan, aina vauvasta taaperoikään. Hyödyntämällä monipuolista lastentarvikevalikoimaa vauvanhoito helpottuu niin nukkumisen, ruokailun kuin matkustamisenkin osalta. Lastentarvikkeiden, etenkin hoitotavaroiden määrä vähenee, mitä isommaksi vauva kasvaa. Tällöin vauvanhoitohuone alkaa muuttumaan hiljalleen leikkihuoneeksi.

Taaperoikäisen lelut ovat kovassa käytössä

Pienelle lapselle lelut ovat tärkeitä. Lelujen myötävaikutuksessa lapsi alkaa kehittymään ja oppimaan uusia asioita. Kotielämää matkimalla jo parin vuoden ikäinen osaa taitavasti leikkiä niin kotileikkejä kuin myös erilaisia nukkeleikkejä. Nuket ja leikkiastiat ovatkin pienten lasten suosiossa.

Usein lapsen kiinnostuksen kohteet näkyvät jo pienenä. Pienille lapsille suunnatuissa leluissa korostuvat turvallinen ja helppokäyttöisyys. Olipa kyseessä lasten leikkiautot, leikkiastiasto tai pienelle lapselle suunnattu peli, niiden turvallisuus on taattu. Pienten lasten leluista ei saa irrota mitään pieniä osia, jotka varomattomalla käytöllä voisi aiheuttaa esimerkiksi tukehtumisvaaran.

Taaperoikäisen lapsen huone onkin täynnä värejä, keskeneräisiä kotileikkejä, iloa ja laulua. Lelut eivät ehkä löydä aina paikoilleen, mutta pienen lelujen kaaoksen keskellä lapsi viihtyy ja leikit voivat vaihtua tiuhaan kotileikeistä vaikkapa Lego Dublo-palikoiden rakenteluun. Lastenhuoneen nurkassa olleet lasten vaunut ovat vaihtuneet päältä ajettaviin leluihin, kuten potkumopoon tai potkupyörään.

Kouluikäinen vaatii leluilta jo toiminnallisuutta

Lapsen kasvaessa leikit muuttavat muotoaan. Välillä ase- ja vakoilulelut takaavat riehakkaat leikit, kun taas toisinaan lapsi rauhoittuu pitkäksikin aikaa Lego-palikoiden äärelle rakentelemaan. Lego Friends ja Lego City -sarjat ovat kouluikäisten lasten suosikkeja. Ne asettavat lapselle sopivasti haastetta ja herättävät mielikuvituksen.

Kouluikäisen lapsen leluihin lukeutuvat myös RC-harraste autot, pelit sekä erilaiset rakennussarjat. Lastenhuone alkaa hiljalleen muuttua teini-ikäisen huoneeksi. Muistona vauva-ajasta sekä lapsuuden leikeistä hyllyn päälle on jäänyt kokoelma erilaisia pehmoeläimiä odottamaan seuraavia leikkijöitä.

Lastenhuoneeseen löydät iki-ihanat lelut sekä hoitotarvikkeet Kärkkäisen verkkokaupan runsaasta valikoimasta. Mukavia leikkihetkiä kaiken ikäisille lapsille!