Lapset nauttivat liikunnan riemusta ja vauhdin hurmasta! Sekä tavoitteellinen harrastaminen että vapaa liikunta ulkona peuhaten tukee niin lasten kuin nuortenkin fyysistä ja henkistä hyvinvointia. 

Kärkkäisen kautta löydät laadukkaat ja edulliset lasten ja nuorten urheiluvaatteet treeneihin ja vapaa-aikaan!

Pukeutuminen lähtee teknisistä alusvaatteista

Lasten ja nuorten hengittävät alusvaatteet tukevat liikkujaa kaikissa tilanteissa. Saumattomat alusasut takaavat, ettei hiertävät tai hiostavat saumat pääse hankaamaan ihoa kovemmassakaan menossa.

Sporttiset lasten ja nuorten t-paidat, topit ja pitkähihaiset haihduttavat päälle puskevat hikipisarat nopeasti pois iholta. Treenihousut suojaavat ihoa ja pitävät tarpeen tullen lämpiminä. Elastiset treenitrikoot pysyvät tiukasti päällä nopeissakin liikkeissä, eivätkä ne kiristä liikeratoja suorittaessa.

Kesäkeleille tai liikuntahallin lämpöön on mukava pukea viileät shortsit tai hameet. Rankan suorituksen jälkeen on ihana pujottaa päälle lämpimät ja rennot vapaa-ajan housut, collegepaidat, asut ja mekot. Rannalle ja uimahalleihin tarvittavat lasten ja nuorten uima-asut, uimahousut, uimapuvut ja bikinit pukevat lapsia kaikissa ikä- ja kokoluokassa.

Kerrospukeutumisella kylmää vastaan

Sopivalla vaatetuksella edesautetaan kehon lämpötilan pysymistä tarpeeksi korkealla jopa talvipakkasilla. Lapsilla lämpö haihtuu kehosta jopa aikuisia nopeammin, joten riittävä vaatetus on heille erityisen tärkeää.

Useampi ohut vaatekerros suojaa paremmin kylmältä kuin yksi paksu. Tämä johtuu siitä, että kerrosten väliin jäävä ohut ilmakerros toimii itsessäänkin erinomaisena lämmöneristeenä. 

Lasten ja nuorten urheilukerrasto tai merinovillaiset vaatteet ovat paras valinta vaatekerroksen alimmaiseksi. Päälle tulevat muut kerrokset sään mukaan: liivit, fleecet, midlayerit, paidat ja housut. Oikein kylmillä keleillä lämpimät materiaalit, kuten villa tai untuva takaavat, ettei pakkanen pääse puremaan taukojenkaan aikana. 

Päällimmäinen ulkoilupuku estää tuulen ja ilmankosteuden tunkeutumisen päällysvaatteiden alla. Talvitakit, toppahousut, verryttely- tai tuulipuvut ovat hyvä valinta liikkujan uloimmaksi vaatekerraksi. Sadesäällä päälle voi heittää tilanteen mukaan vielä kuoripuvun ja kuorihousut tai sadevaatteet.

Urheilukengät ovat olennainen osa sporttista pukeutumista

Hyvät urheilukengät näyttelevät erittäin tärkeää osaa liikkujan pukeutumisessa. Joustavat ja pehmeällä pohjalla varustetut juoksukengät sopivat loistavasti myös kovalle asvaltille. Treenikengät tai sisäpelikengät ovat hyvä valinta liikuntasaleihin hygieniasyistä sekä loukkaantumisvaaran vähentämiseksi. Uimahallien pukuhuoneisiin tai rantahietikolle jalkaan on paras pukea ilmavat sandaalit.

Lasten ulkoilukenkien tulisi olla helposti puettavat sekä käyttäjälleen oikeankokoiset. Liikunnan tiimellyksessä kengät kyllä kuluvat, joten suurta kasvunvaraa ei kenkiin ole syytä jättää. Talvipakkasilla oikea valinta ovat kosteutta hylkivät, lämpimät talvikengät. 

Lasten pää tulisi suojata hikisessäkin menossa niin talvella kuin kesähelteilläkin. Talvilakki tai lippalakki on oikea asuste suojaamaan herkkää päänahkaa paahteelta tai paleltumiselta. Lämpö haihtuu nopeasti niin pään kuin käsienkin kautta, joten lämpimät käsineet ovat paikallaan alkusyksystä loppukevääseen.

Lasten ja nuorten urheilu- ja vapaa-ajan kengät löydät parhaiten Kärkkäisen runsaasta valikoimista. Tilaa nyt lasten ja nuorten urheiluvaatteet nopeasti ja helposti aina auki olevasta verkkokaupastamme!