Kanit ovat helppoja lemmikkejä niin lapsiperheessä kuin aikuistenkin hoidossa. Nuo pienet söpöläiset sulattavat herkästi kenen tahansa sydämen, ja siksipä ne ovatkin suosittuja eläimiä niin maaseudulla kuin myös kaupunkiasunnoissa. Terveellisellä ruualla sekä hyvällä hoidolla kanit voivat elää jopa 12 vuotta, joten mistään lyhytaikaisesta lemmikistä ei ole kyse.

Runsas kanitarvikkeiden valikoima antaa mukavasti apua pienten pupujen hoidossa. Kanin hoito on helppoa, mutta ennen uuden lemmikin hankintaa kannattaa perehtyä kanin hoitoon etukäteen sekä ostaa hoitotarvikkeet kaninhäkistä ruokiin ynnä muihin tarvikkeisiin. Kanin ruoat saat tilattua myös kätevästi Kärkkäisen netistä!

Mitä tavaroita kani tarvitsee?

Ensimmäinen hankinta lemmikkikanillesi on häkki. Kanin häkki kannattaa valita mahdollisimman suureksi. Häkin pituuden vähimmäismitta on 120 senttimetriä pienemmilläkin kaniroduilla. Pienempi häkki käy siinnä tapauksessa, että kanilla on mahdollisuus nauttia vapaudesta myös häkin ulkopuolella.

Luonnossa kanit asuvat pesässä, joten lemmikkikanille kannattaa hankkia häkkiin sijoitettava kanitalo. Mukavan suojan kanille antaa esimerkiksi Karlie Flamingo -nurkkatalo. Loivalla katolla varustettu kaninkoppi tarjoaa kanille mukavan suojan sekä hauskan paikan oleskella katolla.

Kanit oppivat käymään tarpeillaan siihen osoitetussa paikassa. Kaninvessa on helppohoitoinen ja kanille miellyttävä paikka tarpeilla käymiseen. Kanin vessa on usein nurkkaan laitettava ja näin ollen se vie vähän tilaa häkissä. Karlie Flamingo Nora -kulmavessa on varustettu irrotettavalla katolla, joten se on helppo ja nopea siivota. Mukaan tulee myös hiekkalapio jätösten puhdistukseen.

Kanin lelut tuovat virikkeitä

Kani tarvitsee erilaisia virikkeitä pysyäkseen aktiivisena ja virkeänä. Kaneille suunnatut lelut ovat oiva tapa tuoda kaneille tekemistä yksinäisiin hetkiin. Pitkästynyt kani saattaa purkaa innostustaan muun muassa sähköjohtoihin, latureihin taikka kengän nauhoihin, joten kannattaa ohjata kanin mielenkiinto lelujen avulla muualle.

Erinomaisena viihdykkeenä käytetään kanille aktivointipalloa. Pallon sisään ujutetaan pieniä herkkupaloja, joita kani saa aika-ajoin napsittua pienistä rei’istä. Pallon ja muidenkin kanin lelujen tulee olla valmistettu mahdollisimman laadukkaasta materiaalista, jotta kanin terävät hampaat eivät saa sitä hajotettua.

Kanin ruoat netistä

Kanin ruokinta on suhteellisen yksinkertaista. Kanin tärkein ravinto sekä viihdyke on kanin heinä. Heinää tulee olla kanilla koko ajan saatavilla muiden ruokien lisäksi. Kanit ovat kasvissyöjiä, joten kaikki kaninruoat sekä kaninrehut ovat kasvipohjaisia.

Kanin ruoat sekä muut tarvikkeet on helppo tilata netistä. Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy kanille sekä muillekin jyrsijöille runsas valikoima tarvikkeita sekä monipuolista ravintoa.