Kodin viihtyvyyteen on helppo vaikuttaa pienillä valinnoilla. Sisustamisen perustana on usein jo rakentamisen aikana valitut seinämateriaalit, joiden mukaan usein koko kodin sisustus saa suuntansa. Seinien materiaalivalinta on usein helppo, sillä toimivia vaihtoehtoja ei hirveästi ole, joten suurin osa päätyykin valitsemaan seinän pintamateriaaliksi tapetin.

Tapetit ovat helppohoitoinen ja kestävä valinta. Niiden avulla on myös helppo luoda hyvä pohja sisustamiselle. Runsas tapettimallien valikoima tarjoaa jokaiseen kotiin sekä jokaiseen sisustustyyliin paljon vaihtoehtoja. Graafiset kuviotapetit sekä vanhanajan tapetit ovat nyt sisustajien suosiossa.

Tapetti kaunistaa kodin

Valkeat, eleettömät seinät ovat nykyään usean talonrakentajan valinta. Hillityn ilmeen vastapainoksi moni haluaa kuitenkin kotiinsa jotain värikästä tarttumapintaa katseelle eli niin sanotun tehosteseinän. Tehosteseinä on helppo luoda kodin tyyliin sopivalla tapetilla. Tehosteseinä voi olla vaikkapa runsaskuvioinen kukkatapetti, glitter-tapetti tai puujäljitelmätapetti. 

Tehosteseinän tekeminen on helppoa ja huomattavasti nopeampaa, mitä koko huoneen seinien tapetointi. Usein erikoiset ja huomiota herättävät tapetit pääsevät parhaiten esille juuri silloin, kun koko huone ei ole tapetoitu samalla tapetilla.

Tapetin voi lisätä myös jälkikäteen maalatulle seinälle, mikäli seinien eleettömyys alkaa häiritsemään. Saat uutta ilmettä vanhempaankin kotiin vaihtamalla uudet tapetit seiniin. Hillitty, oman maun mukaan valittu tapetti ilahduttaa pitkään ja on kaunis. Olipa kysymyksessä lastenhuoneen tapetti tai makuuhuoneen tapetti, vaihtaminen onnistuu suhteellisen helposti ajan tyylin ja maun mukaan.

Tapetointi on helppoa

Tapetointi on siitä mukavaa remontointia, että siitä suoriutuu yleensä hyvin, vaikka ei omaisikaan työstä aiempaa kokemusta. Kunhan tapetoitavan seinän pohjatyöt tulevat huolella tehdyksi, on valmis seinä siisti ja hyvännäköinen.

Vanhoissa taloissa on usein kymmenenkin tapettikerrosta päällekkäin, mutta nykyisin ohjeistus on että entiset tapetit poistetaan uuden alta. Näin työnjälki on huomattavasti siistimpi ja tasaisempi. Tapetin poisto onnistuu joko tapetinpoistoaineella, kastelemalla tai höyryllä irrottamalla. Tapetinpoisto on yleensä hitain vaihe tapetoinnissa, mutta se kannattaa tehdä huolella.

Ennen tapetointia seinä tasoitetaan ja maalataan, jotta kaikki epätasaisuudet saadaan pois. Tasaiseen seinään on helppo asentaa uusi tapetti. Tapetointi tapahtuu joko tapettiin itseensä levitettävällä tapetointiliisterillä tai kuitu- eli non-woven -tapettien kohdalla suoraan seinään liisteröimällä.

Etenkin pienempiin huoneisiin sekä tehosteseiniin tapetit löytyvät usein helposti poistoerämyynneistä tai alennuksesta. Edullinen tapetti mahdollistaa pienelläkin rahalla tehdyn remontin, mutta antaa yhtä suuren ilon, mitä kalliimpi arvotapetti.

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa ihanat tapetit kotisi seinille. Valikoimaa selaillessa saat reilusti ihania ideoita kotisi ilmeen uudistamiseen.