Toimiva koti merkitsee helppoa arjen hallintaa. Pienilläkin arkea helpottavilla asioilla on iso merkitys kodissa viihtymiseen sekä arjen askareiden suorittamiseen. Jokaisen kodista on mahdollisuus saada hyvinkin toiminnallinen ja mukava.

Erilaiset kodintarvikkeet ovat mainiona apuna mukavan kodin luomisessa. Arkea helpottavat tavarat auttavat siisteyden pidossa, kotona viihtymisessä sekä tuovat mukavuutta. Kodintarvikkeiden valikoimasta on jokaisen helppo valita juuri omaan kotiinsa sopivat ratkaisut.

Säilytysjärjestelmä kuntoon

Monessa kodissa tuskaillaan riittämättömän säilytystilan kanssa. Varastoitavaa tavaraa ei saada mihinkään sijoitettua järkevästi, joka aiheuttaa varastotiloihin, komeroihin ja kaappeihin välillä melkoistakin kaaosta. Valitsemalla muunneltavia säilytysjärjestelmiä saa pieneenkin kotiin toimivat ja mukavat säilytysratkaisut.

Ruotsalainen Elfa valmistaa helposti koottavia sekä muunneltavia säilytysratkaisuja kaikenlaisiin koteihin. Elfan konsepti on yksinkertainen: seinään asennettavat kiskot ovat säilytysratkaisun perusta, johon voidaan kiinnittää kannattimilla joko hyllyt, ritilät tai metallilankakorit. Muunneltavuutensa ansiosta Elfan säilytysjärjestelmä sopii niin makuuhuoneen vaatesäilytykseen kuin autotallin varastotilaan.

Erilaiset ritiläkorit sekä hyllynaluskorit lisäävät kaappien ja komeroiden säilytystilaa merkittävästi sekä maksimoivat tehokkaan säilytystilan käytön. Kaappien sisään asennettavat koritelineet auttavat hyllytilan järjestämisessä sekä ovat helppokäyttöisiä.

Eteiseen säilytystilaa ja mukavuutta

Pienenkin eteisen voi saada toimivaksi ja siistiksi järjestämällä vaatteiden sekä kenkien säilytyksen järkevästi. Perheen kokoon suhteutetut vaatenaulakot sekä kenkätelineet auttavat eteisen siistinä pidossa. Siististä ja hyvin järjestetystä eteisestä löytää myös tarvittavat vaatteet ja varusteet helposti.

Kenkäteline on mainio kenkien säilytyspaikka. Telineeseen nostetut kengät eivät vie turhaan lattiatilaa. Telineessä kengät pääsevät myös kuivahtamaan hyvin. Kenkätelineen voi hankkia myös vaatehuoneeseen tai varastoon, jotta kengät pysyvät hyvänä myös varastoinnin aikana.

Eteisen ja myös koko talon lattioiden hyvinvoinnin kannalta on hyvä hankkia kuraa ja likaa keräävät kuramatot. Laadukas kuramatto on pitkäikäinen ja helppohoitoinen. Oven ulkopuolelle tai kuistille on hyvä sijoittaa myös rappuralli. Harjoilla varustettu rappuralli vähentää sisälle kantautuvaa likaa mutta auttaa myös kenkien puhtaana pitämisessä.

Seniorituotteet edistävät kotona asumista

Koti on usein paras paikka maailmassa, joten siksipä moni vanhempikin ihminen tahtoo asua kotona mahdollisimman pitkään, vaikka omat voimat alkavatkin olemaan vähenemään päin. Seniorituotteet ovat mainio apu toimivaan kotona asumiseen sekä turvalliseen arkeen.

Seniorituolit ovat tukevia, käsinojallisia tuoleja, joiden avulla istuminen sekä seisomaan nouseminen on helpompaa. Tukitangot sekä tukikahvat tuovat turvaa liikkumiseen kotona sekä auttavat ponnistamista vaativissa liikkeissä. Tukikahvan avulla huonommin liikkuvalla on esimerkiksi sängystä nouseminen helpompaa.

Kodintarvikkeet postilaatikosta kaappien säilytysratkaisuihin löydät kätevästi Kärkkäisen verkkokaupasta. Toimivan kodin päätarkoitus on saada asukkaat viihtymään ja nauttimaan kotona olemisesta!