Kärkkäisen luontaistuoteosastot ovat erikoisliikkeiden tasoa laadultaan ja määrältään

Jokaisessa Kärkkäisen tavaratalossa luontaistuoteosastolla on asiantunteva myyjä, jolta saa tietoa ja vinkkejä tuotteista ja niiden käyttötarkoituksista.

K ärkkäisen luontaistuoteosastojen valikoimista vastaava tuotepäällikkö Maija Hintsala, mitä eri tuoteryhmiä kuuluu Kärkkäisen luontaistuotevalikoimiin?

– Tällä hetkellä valikoimiin kuuluvat perinteiset luontaistuotteet ja ravintolisät, superfoodit, luomuelintarvikkeet, eteeriset öljyt, homeopatiavalmisteet sekä koko ajan kasvava määrä luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia siivousaineita.

Kärkkäisen luontaistuotevalikoimia kiitetään erikoisliiketasoisiksi, monia erikoistuotteita ei saa kuin Kärkkäiseltä, miten tämä on mahdollistunut?

– Jokaisessa Kärkkäisen viidessä tavaratalossa on luontaistuoteosastolla asiantunteva myyjä, joka osaa neuvoa luontaistuotteiden käytössä. Tämä mahdollistaa, että voimme pitää valikoimissa huomattavan määrän erikoistuotteita.

Tuomme maahan esimerkiksi Megafoods ja Innate Response -luontaistuotesarjoja, joita ei ole oikein muualta Suomesta saatavilla. Haluamme tarjota perustuotteiden lisäksi mahdollisimman laadukkaita ja toimivia vaihtoehtoja. Tuomme maahan myös luonnonkosmetiikkaa, jota ei myöskään ole Suomessa muualla kuin meillä. Kärkkäisen luontaistuoteosaston tavoitteena on, että meillä on jokaiselle asiakkaalle vaihtoehto ja hän tietää, että hän löytää meiltä tarvitsemansa.

Mitkä tuotteet ovat tätä nykyä erityisesti suomalaisten suosiossa?

– Ravintolisistä kestosuosikkeja ovat D-vitamiini, magnesium, Chian siemenet, havupuu-uute sekä maitohappobakteerit.

Miten näet, että tulevaisuudessa luontaistuotteet kehittyvät, tuleeko esimerkiksi entistä enemmän ns . täsmätuotteita ?

– Täsmävaikutteisen, tutkittujen luontaistuotteiden määrä kasvaa koko ajan, sekä ymmärrys siitä, mitkä tuotteet kullekin sopivat. Usein on kuitenkin niin, että yksi luontaistuote ei vaikuta vain yhteen asiaan, vaan sen tarjoama hyötyjen kirjo on laajempi.

Luontaistuotteita ja vitamiineja ei ole syytä syödä turhaan. On tärkeä miettiä omat tarpeet ja niihin sopivat tuotteet. Esimerkiksi D-vitamiinin ja magnesiumin saanti on turvattava jatkuvasti, mutta valtaosaa luontaistuotteista kannattaa syödä kuuriluonteisesti täyttämään kehon varastot.

Superfoodeja ja muita luomuelintarvikkeita voi käyttää jatkuvasti, koska ne ovat ruokaa ja ne eivät rasita kehoa, tosin vahvoissa yrteissä ja sienissä kannattaa pitää taukoja.

Mitkä ovat merkittävimmät teemat luontaiselintarvikkeissa, niitähän Kärkkäisen luontaistuoteosastojen valikoimissa on myös runsaasti?

– Luontaiselintarvikkeissa tuotteet ovat pysyneet vuosia aika samankaltaisina. Valitessa luontaiselintarvikkeita valikoimiimme tärkeimmät kriteerit ovat tuotteen puhtaus ja alkuperä.

Viime aikoina markkinoille on alkanut tulla luontaiselintarvikkeista yhä enemmän monituotteita. Ne sopivatkin hyvin kiireisille ihmisille; esimerkiksi aamupalalla saa yhdestä jauhesekoituksesta tai siemensekoituksesta paljon ravinteita.

Miten seuraat alaa, että pysyt kehityksessä aallon harjalla?

– Jotenkin olen sujahtanut luontaistuotealalle niin vahvasti, että tietoa tulee ”joka paikasta”. Tunnen alalla toimivat ja tiedän sitä kautta, mihin kehitys on menossa ja mitä on tulossa. Vuosien varrella oppii tunnistamaan tuotteet, joista tulee hitti. Käyn ulkomailla alan messuilla. Usein tuotteet, jotka ovat Euroopassa hitti, tulevat Suomeen vuoden sisällä.

Mutta myös toisin päin, Suomi on luontaistuotealalla monelta osin edellä muita, meiltä Suomesta tulee hienoja innovaatioita.

Mitkä ovat sinun omat suosikkituotteesi?

– Suosikkituotteitani ovat Nordic Healthin D3-K2 vitamiinisuihke sekä saman valmistajan rautasuihke, Puhdistamon Tripla Magnesium sekä Harmonia Lifen uusi KSM66 tuote, jonka vaikutusta ei voi olla huomaamatta. Iswarin kookossokeri ja Kurkuma & Mustapippuri ovat myös loistavia tulokkaita.

Luonnonkosmetiikan puolella Everyday Mineralsin mineraalimeikit, Schmidtsin deodorantit, Murumurun C-vitamiiniseerumi, Saltlifen suolasaippua ovat erinomaisia.

Kärkkäisen luontaistuoteosastolla on tällä hetkellä noin 4000 eri tuotetta; näitä mahtavia tuotteita on meillä niin paljon, etten ehdi käyttää ja kokeilla kaikkia niin paljon kuin haluaisin!