Paras terveysside antaa sinulle varman tunteen kuukautisten jokaisena päivänä. Ne istuvat niin hyvin että saatat hetkesi unohtaa menkat kokonaan! 

Miten kuukautisside laitetaan?

Terveyssiteet, eli kuukautissuojat asetetaan alushousujen keskelle, siihen kohtaan, mihin kuukautisvuoto osuu. Niiden käyttöä ei tarvitse erikseen harjoitella, mutta eri kokoja ja merkkejä kokeilemalla löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon. 

Kotimainen Vuokkoset on monien käyttäjien suosikki. Sen Organic-vaihtoehto sopii monelle, jotka kokevat normaalin kuukautissiteen ärsyttävän herkkiä paikkoja. Myös muut tunnetut merkit, kuten Libresse tai Always ovat panostaneet ennen kaikkea mukavaan ja varmaan tunteeseen kuukautisten aikana.

Terveyssiteen avulla vuodon määrää on helppo seurata WC-käyntien yhteydessä. Vaihda side puhtaaseen riittävän usein, jotta välttyisit ikäviltä läpivuodoilta tai tympeältä tuoksulta. Hygiensyistä yhtä ja samaa sidettä ei tulisi pitää liian kauaa. Siksi kannattaa valita omaan käyttöön ja vuotoon sopivan kokoinen kuukautissuoja.

Terveysside vai pikkuhousunsuoja?

Terveysside on riittävän imukykyinen käytettäväksi kuukautisten aikana. Kuukautisten alussa tai lopussa, jolloin vuoto on niukkaa, voidaan suojaksi asettaa ohut pikkuhousunsuoja. Se suojaa housuja myös valkovuodolta tai tarvittaessa läpivuodolta, mikäli käytössäsi on tamponi tai kuukuppi.

Pikkuhousunsuojaa ei kuitenkaan tulisi käyttää joka päivä. Joillekin päivittäinen käyttö saattaa aiheuttaa limakalvojen kuivumista, kutinaa, ärtymystä ja punoitusta. Gynekologit suosittelevat pikkuhousunsuojien käyttöä vain tarvittaessa. Mielummin kannattaa vaihtaa alushousut puhtaisiin tarpeeksi usein.

Paras materiaali pikkuhousunsuojalle on puuvilla. Jos pikkuhousunsuojaa haluaa käyttää päivittäin, voi olla syytä harkita kestopikkuhousunsuojan hankkimista. Kestositeiden käyttö ei ärsytä ihoa samalla tavalla kuin tavallisten pikkuhousunsuojien jatkuva pitäminen.

Terveysside, tamponi vai kuukuppi?

Kuukautissiteen käyttö on yksinkertaista, eikä sitä tarvitse harjoitella. Joidenkin mielestä siteet ovat kuitenkin hankalia ja varsinkin öisin ne saattavat liikkua paikoiltaan. Toisille taas siteet aiheuttavat ärsytystä ja kutinaa. Jos iho on herkkä, paras vaihtoehto on luomupuuvillasta valmistetut kotimaiset Vuokkoset-siteet.

Tamponi on hyvä ratkaisu urheiluun tai kireitä vaatteita, kuten treenihousuja käyttävälle. Se on imukykyinen, eikä läpivuotoa pääse herkästi syntymään. Tamponin käyttö vaatii kuitenkin hieman harjoittelua.

Kuukuppi on pestävä ja kestävä väline, jotka asetetaan emättimeen kuin tamponi. Vuoto ei kuitenkaan imeydy kuten tamponissa, vaan kertyy kuppiin, joka säännöllisin väliajoin tyhjennetään WC-pönttöön. Tyhjennetty kuppi huuhdellaan ja asennetaan taas takasin. Kuukuppi on ekologinen, sillä sitä voi käyttää kuukautisista toiseen. Se sopii myös useimmille siteiden aiheuttamista allergioista tai ärsytyksestä kärsiville. Kuukuppi on kuitenkin hinnaltaan kalliimpi kuin kertakäyttöiset tamponit tai siteet. 

Terveyssiteet ja pikkuhousunsuojat, sekä kestävät kuukupit ja luotettavat tamponit tilaat helpoiten netistä, Kärkkäisen verkkokaupan kautta!